‘Er wordt te weinig gedaan voor jongeren’

Door Redactie op 09-11-2010

EIBERGEN – Edison Faneyde (31) uit Eibergen gaat zich actief inzetten voor de jongeren in Berkelland. Volgens hem is er veel te weinig te doen voor de jeugd en gaan ze daarom op straat hangen. De eerste stappen zijn gemaakt, op 27 november organiseert hij een Teenageparty bij Centrum Goud voor jongeren van 11 tot 15 jaar. Daarna volgen er meer activiteiten om de Berkellandse jeugd te vermaken.

“Ik zet mij niet zomaar in, de jongeren willen graag leuke dingen doen maar er zijn weinig plekken waar ze terecht kunnen. Dat hoor ik dagelijks omdat ik ze opzoek op straat. Op dit moment heb ik een clubje jongeren die me gaan helpen met de plannen. Het comité bestaat uit zes personen”, aldus Faneyde. De initiatiefnemer wil iedere maand een Teenageparty organiseren op verschillende plekken in de gemeente. Naast de party’s komen er ook workshops, talentenjachten, en andere bezigheden zoals zelfverdediging. “Het belangrijkste is dat je luistert naar de jongeren en ze kansen bied.”

De eerste Teenageparty wordt gehouden van 18.00 uur tot 23.00 uur bij Centrum Goud aan de Hemstea in Eibergen. Kaarten in de voorverkoop zijn 5,00 euro (te koop aan kruiskamp 10) en aan de kassa 6,00 euro. Er zullen DJ’s aanwezig zijn zoals dj Jok33 en Shurendy. Faneyde: “Ik moet helaas entree vragen, de huur van de ruimte en de artiesten kosten ook geld. We hopen natuurlijk dat de gemeente ons in de toekomst tegemoet wil komen.”

Edison Faneyde is een jaar geleden verhuisd van het westen van het land naar Eibergen. In het westen was hij ook al actief met jongeren en organiseerde allerlei zaken in samenwerking met stichtingen.

Reacties

Heel goed dat er iemand is die iets voor de jongeren wil gaan organiseren.
Maar hou er wel rekening mee dat het huidige college dit wel ondersteund maar er geen geld voor over heeft.
Men is inmiddels al met de afbraak van het sociaal en cultureel werk begonnen, zie de begroting.
En anders informeer maar bij Betula.
En laat je niks wijs maken door het gemeente bestuur want dan kom je van een koude kermis thuis.
zie ook http://www.berkelland.sp.nl (geloofwaardigheid college in geding)

Fred | 09-11-10 | 18:07

Heel fijn eindelijk is er iemand die door heeft waarom jongeren op straat hangen .Want zowel als in Neede en Eibergen is er geen zak te doen voor de jeugd.

Petra | 09-11-10 | 19:04

goed geregeld alleen het kleine probleem is dat je de jeugd die niet rondhangt nu te pakken hebt. Voor die “hangjeugd” is er niet veel, als we nou eens gaan praten met die jeugd om te kijken wat we hen kunnen betekenen, dat ze niet meer in buurten rondhangen en rotzooi trappen.
???????????

peter | 09-11-10 | 19:26

Vrijdag 12 november
Vrijdag eens per maand organiseert City Lido een Teenage Party voor de stappers van 11-15 jaar. Het Feest begint om 20.00 uur en duurt tot 24.00 uur. Er wordt geen alcohol geschonken. De entreeprijs is 5 euro, inclusief 1 consumptie. Je hoort de beste R&B, Hardstyle, Trance, Club, Top 40 en Apres-ski. Next party: vrijdag 12 november.

;) | 09-11-10 | 19:31

We hebben op vrijdagavond toch al de Paalsteek in Eibergen??

Ria | 09-11-10 | 21:40

Er is genoeg te doen in Eibergen, Er zijn diverse sport-, muziek verenigigen e.d.
Alhoewel dit waarschijnlijk niet meer zo heel lang duurt nu het Gemeente Berkelland alles de nek omdraait.
Getuigt van een vooruitziende blik, het huidige subsidiegeld gebruiken om de schade die dan veroorzaakt wordt door alle “hangjongeren” te herstellen.
Het lijkt mij beter om de subsidie te behouden en jongeren te promoten om te gaan sporten / dansen / muziekmaken bij een vereniging, als ze dan ook nog het nodige vrijwilligerswerk doen voor die verenigingen hebben ze helemaal geen tijd meer om op straat rond te hangen.

Jan | 09-11-10 | 22:52

Vraag me af waarom de ouders hun kinderen niet meer kunnen vermaken?? Het “disco”gebeuren ontdekken ze snel genoeg, maar gezelligheid thuis is iets wat je ze “meegeeft”voor hun verdere leven. Is het dan zo moeilijk om de kinderen te vermaken ? Dan zou ik zeggen : start een cursus voor ouders met kinderen in die leeftijd met als doel hoe vermaak ik mijn kinderen thuis!!!

hoezalditgaan | 10-11-10 | 08:01

hallo,
Ik zie verschillende reacties en ben het niet overal mee eens.
Ten eerste er zijn genoeg actiiteiten voor jongeren van 11 t/m 15 jaar. zo heb je idd city en de paalsteek.
ten tweede: De jongeren die jullie eigenlijk van straat willen zijn jongeren in de leeftijd van 15 t/m 25 ofzo. dit zijn de jongeren die het meeste vernielen in eibergen, en voornamelijk de ouderen boven de 18.
Daar moet wat voor georganiseerd worden.

ten derde: Jongeren hebben niet veel geld, wie betaald de sport vereniging of de muziek school. Wie betaald de dure entree bij centrum goud??

Denk eerst na voor dat er activiteiten worden georganiseerd. dit heeft toch geen zin..

Groeten

T | 10-11-10 | 08:35

Is het niet gewoon zo dat er altijd een groep jongeren zal blijven dat nooit tevreden is, zelfs in de grote steden waar echt wel wat te doen is heb je nog hangjeugd dat rotzooi zit te trappen.
Elke stad/gemeente probeert er al tientallen jaren wat aan te doen met miljoenen per jaar, en dan denkt men hier in Berkelland dat we het even op kunnen lossen.
we kunnen het geld en de tijd beter ergens anders voor inzetten.
we hebben bijna 45.000 inwoners in berkelland waarvan er ook redelijk wat in de kleinere plaatjes zoals haarlo en rekken wonen. zorg dan dat daar voorzieningen komen.
Of organiseer wat voor de ouderen, dit zitten te vereenzamen in de bejaardencentra, dat vind ik belangrijker dan ondankbare jeugd waarvoor toch niets goed genoeg is.

niet dat ik dit plan van meneer Faneyde afkeur, ik denk alleen dat er betere dingen gedaan zouden kunnen worden in de gemeente.

Nu behoor ik zelf niet tot de 11-15 jarigen, maar volgens mij is er genoeg te doen voor deze doelgroep in de regio, zoals al eerder genoemd is er de paalsteek in Eibergen en elke maand een teenage party in city lido.
ook zijn er wat mij betreft voldoende sport verenigingen en voetbal/speel veldjes in Eibergen te vinden.

jeroen | 10-11-10 | 10:42

@jeroen

dit heeft wel zin zodat je de volgende generatie hangjeugd een alternatief bied zodat ze iets zinnigs gaan doen in het leven ipv rondhangen en vernielen dus wel goed alleen kijken wat we met de groepen van 18 tot 25 kunnen doen lijkt me een betere optie

peter | 10-11-10 | 11:38

wat zijn we toch weer allemaal negatief,probeerd iemand is wat te organiseren en alleen maar negatieve reacties pppppfff

n | 10-11-10 | 12:25

Ik begrijp niks van het commentaar op dit initiatief. Veel jongeren willen helemaal geen lid worden van verenigingen. Dan kun je wel zeggen “Ze moeten maar … etc.”, maar dat werkt niet.

En dat ouders hun kinderen beter moeten opvoeden is in veel gevallen waar, maar dat weten we nu wel een keer. Er zijn nu eenmaal nog maar weinig kinderen die het leuk vinden om ’s avonds Ganzenbord met hun pa en ma te spelen.

Het argument dat er in City ook al iets dergelijks is, is niet steekvol. Want daar moet je dan wel eerst voor naar Groenlo. En dat er in de Paalsteek al jarenlang een soortgelijke avond is, is uiteraard erg mooi en alleen maar meegenomen..

Maar wat is er mis met het feit dat deze man dit wil organiseren? Niks lijkt me. Ik geef hem een compliment voor zijn initiatief. Wees blij dat hij dit wil doen! Je zult er echt niet alle hangjongeren (vooral omdat deze meestal wat ouder zijn) mee van straat halen, maar dat is (helaas) logisch.

Hoe meer er te doen is voor deze leeftijdsgroep, hoe beter. Dan kun je op een bepaald moment nooit meer zeggen, dat er ‘niets te doen’ is voor de jeugd. Hulde!

Jeroen | 10-11-10 | 12:26

Goede initiatief zeg!
Eindelijk wat meer aandacht voor jongeren.
Hoop dat de gemeente mee zal helpen aan dit goede initiatief!
Wie weet dat deze stap nieuwe mogelijkheden vrijmaakt om met andere organisaties samen te werken.
Keep up the good work!

Bufu inc.

BuFu | 10-11-10 | 12:32

ik vind het een goed initatief om zo iets te gaan organiseren en dat ook nog uit eigen zak te betalen dadelijk komen er maar 20 kinderen moet hij er wel rekening mee houden dat al die kosten zoals zaal huren djs betalen lampen enz dat alle kosten op hem vallen. ik vind het jammer dat niet meer mensen zo doen.en ik had al gehoord dat hij ook wat wil gaan doen met kinderen boven de 16 zoals daar boven staat die talentenjachten enzo en workshops en die zijn toch ook voor ouderen . maar het is soms makelijk te oordelen als je zelf niets onder neemt [jeroen] bedoel ik daar mee hihihi
groetjes

eibergenxxx | 10-11-10 | 13:49

Waar = de man van 35.00€ oftewel onze onvolprezen, veelal onzichtbare jongerenwerker annex straathoekmedewerkingscoach(pjieh he, wat un woord)en onze jeugd weet onderhand zelf wel wat ze nog mogen. (zwarver gait, 4-ever joung) p.s. een teaparty bij een goudcentrum, naast een lege geloofstempel? als dat maar goed gaat, ze motte nl. de grote weg over of hebben ze al wat klaar-overs klaargestoomd voor het grote werk nl. zg. hangjongeren drempelvreesfahig te verklaren

gerrittijink | 10-11-10 | 15:48

Prima plan !
naar een aantal reactie s te hebben gelezen dat veel mensen spreken over ” wie betaalt die dure entree ”

mensen denken volgens mijn niet naar.
ga is van eibergen naar groenlo met de auto 2 keer om je kind van 12 op te halen en weg te brengen.

lijkt me dat je dan meer dan 5 euro aan benzine kwijt bent.

ben blij dat er ook een keer wat voor de jeugd gedaan wordt !

Groeten

Jansen | 10-11-10 | 16:20

eindelijk kan ik ook een keer uit en de gene die zo ‘ n stomme reactie hebben julli zijn gewoon jaloers dat jullie dit niet kunnen regellen ha goed plan ik kom ook een bedankt voor het vrij kaartje

groetjes lynn

lynn | 10-11-10 | 19:14

Volgens mij heeft de jeugd zelf best wat te besteden, iets minder ships, snoep, fricandelbroodjes, cola en energiedrankjes.
En ze kunnen in elk geval de entree betalen.

Ik sta echt vaak met verbazing te kijken hoeveel en hoevaak ze lekkere dingen kopen.

Gewoon brood smeren en lekker in het weekend naar Centrum Goud/ City of wat dan ook.

Eibergs | 10-11-10 | 19:20

Ik vind het wel leuk een idee!!
want het enige wat hier te doen is paalsteek en dat is 1e X leuk en daarna niet meer. en City is leuk maar kinderachtige muziek en best ver dus elke keer vervoer regelen of fietsen en maar 1X in de maand.
En hier komen tenminste echte ( coole Chek Link!!) Dj’shttp://www.youtube.com/watch?v=SXmyxA3u9dk&feature=related
Dus.. Leuk idee!!

Kaasknabbel | 10-11-10 | 19:40

Goed initiatief hoor…..echt waar…maar waar ik een beetje verbaasd over ben is is dat men zichzelf niet meer kan vermaken, trieste zaak. Zelfs mijn zoontje van bijna 8 moet dit….Wat is er mis met gewoon een avondje gezellig thuis (bij elkaar) b.v. in de schuur, organiseer daar iets, ga gamen, ga sporten (hoeft geen geld te kosten) ga zwemmen, zijn discozwemavonden…pfff weet ik veel….Moeten ze nu echt allemaal bezig gehouden worden/of perse ergens heen? dat tijdperk is toch bij kleuters? Wat moeten kinderen van 11/12 jr. tot 23.00 uur buitenshuis? Sorry hoor maar horen die dan niet een keer in bed te liggen. Daar begint het gerotzooi mee vind ik (bij bepaalde groepen, niet alle jongeren hoor, er zijn er ook wat die gewoon zichzelf vermaken)

H. | 10-11-10 | 21:49

o ja…. Wel echt een compliment voor het initiatief hoor! Wel leuk idee………..

H. | 10-11-10 | 21:51

Edison Faneyde, ga door met waar je mee bezig bent. Laat vooral de mensen over je praten en schrijven, dat is een teken dat je een punt hebt.
Hulp nodig?

Alex | 11-11-10 | 09:27

ik denk dat het probleem niet bij de kinderen ligt maar bij de ouders. Zij zijn degene die verantwoordelijk zijn voor het welzijn en geluk van hun kinderen. Ik denk dat de ouders het gemakkelijk vinden om eerst hun geluk en welzijn prevaleren boven die van hun kinderen omdat ze het misschien lastig vinden of moeilijk. Vraag naar ouders of ze betrokken willen worden bij een happening en meestal is het antwoord ontwijkend of negatief. Dit is een zaak van de gemeente cq Betula of school.Jammer maar daar slaan men de plank mis. De school/betula/ welzijnswerk/ sportverenigingen ZIJN GEEN op voeders!
dus ouders neem uw verantwoordelijkheid en regel gezamenlijk avonden in de buurt of omgeving. Het is wel erg gemakkelijk om vanuit thuis te zeggen dat er nietsof te weinig geregeld wordt. Succes met de initiatieven.
grets frans

frans | 11-11-10 | 09:32

Wat goed dat er weer veel mensen reageren op dit artikel.Maar erg zwak als je dat doet onder valse naam of nepnaam.
Als je echt lef heb en meent een groet B.. te moeten hebben wees dan een kerel en zet je echte naam onder je commentaar.
Mijn naam is Fred

Fred | 11-11-10 | 09:35

@jansen

mensen denken volgens mijn niet naar.
ga is van eibergen naar groenlo met de auto 2 keer om je kind van 12 op te halen en weg te brengen.

lijkt me dat je dan meer dan 5 euro aan benzine kwijt bent.

hoezo met dat met de auto, er kan toch ook gefietst worden, kinderen die bijvoorbeeld bij de keet wonen tussen eibergen en groenlo fietsen al vanaf de basisschool naar school toe,en met schoolkampen op de basisschool fietst men ook naar enschede/hengelo (ik ben op kamp geweest naar hengelo OV).
laat ze in een groep fietsen en er zal niet veel gebeuren.

en 5 euro, veel auto’s rijden al 1 op 20, dan kun je van iets meer dan een liter heen en weer rijden en de prijs is echt geen 5 euro per liter.

jeroen | 11-11-10 | 11:50

mijn naam is peter

peter | 11-11-10 | 15:15

@jansen

mensen denken volgens mijn niet naar.
ga is van eibergen naar groenlo met de auto 2 keer om je kind van 12 op te halen en weg te brengen.

lijkt me dat je dan meer dan 5 euro aan benzine kwijt bent.

hoezo met dat met de auto, er kan toch ook gefietst worden, kinderen die bijvoorbeeld bij de keet wonen tussen eibergen en groenlo fietsen al vanaf de basisschool naar school toe,en met schoolkampen op de basisschool fietst men ook naar enschede/hengelo (ik ben op kamp geweest naar hengelo OV).
laat ze in een groep fietsen en er zal niet veel gebeuren.

en 5 euro, veel auto’s rijden al 1 op 20, dan kun je van iets meer dan een liter heen en weer rijden en de prijs is echt geen 5 euro per liter

@ Jeroen

Mijn kinderen van 11 jaar laat ik om 23uur avonds NIET
alleen met de fiets van Groenlo naar Eibergen fietsen !
Volgens mijn ben je echt geen ouder als je zoiets doet,
dan zal ik mijn laatste centen afgeven aan die paar liter benzine !

Als kinderen over dag zo n trip zouden moeten maken zou ik het ook een prima optie vinden !

die auto’s van 1 op 20 tja zal best maar je telt het onderhoud er dan niet mee .. Neem aan dat jou motor olie niet bestaat van ” WATER”

On topic prima idee !
mijn kinderen vermaken zich al 4 dagen in de week thuis met vriendjes/vriendinnetjes speelgoed 2dagen in de week naar sport.

Van mijn mogen ze dan naar de fuif !
Socialer leven begint bij jezelf/je kinderen toch !!!?!?!?

Jansen | 11-11-10 | 17:23

Dank jullie wel voor al jullie reacties (Slecht&Goed). Nu kunnen de jongeren lezen hoe ouders en bewoners denken over hun activiteiten. Ik doe dit zonder subsidie, uit mijn eigen zak. En ik wil ook wat betekenen voor de 16 plusser maar er is geen enkele locatie die wil samen werken, hier in gemeente Berkelland . Ik heb al bijna alles afgebeld maar tot nu toe geen enkele resultaat terug mogen ontvangen. Als iemand een tip of een suggestie heeft die zijn altijd welkom. Hulp is altijd welkom. Alex ik zou graag van je hulp gebruik willen maken. me mail is [email protected]

verder ga ik in januari beginnen het volgende te
organiseren :

Zelfverdediging cursus voor jong en oud. Dj. Workshop, rap en zang workshop salsa workshop feesten {11j/15j } {16 plusser } { 18 plusser } salsa feesten enz bloemschikken zo als u ziet voor alle leeftijden wat en de website is in i.o.

groeten Edison Faneyte

Edison Faneyte | 11-11-10 | 18:05

Lieve Edison,

Ik ben er super trots op wat je gaat neerzetten binnen ons centrum. Goud staat voor ruimte, zodat mensen zichzelf mogen zijn, elkaar ontmoeten en een fijne tijd met elkaar hebben. En nu eindelijk ook voor de jeugd!
Het is een hele kunst, om de kosten te dekken, zonder enige subsidie en dan ook nog zo professioneel alles voorbereiden. Super!
Maar eens kijken wat we ook voor de oudere jeugd kunnen doen…

Veel succes, groet Paula

Paula | 19-11-10 | 14:03

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Er zit muziek in de jeugd!
BERKELLAND - Twee lessen instrumenten uitproberen, vervolgens vijf lessen om de eerste noten op een gekozen instrument te leren spelen. Twaalf Kinder......
Lees verder »

Eibergse judo coaches succesvol op NK
EIBERGEN - Stichting Judosport Oost (SJO) was dit weekend aanwezig op het Nederlands kampioenschap tot 18 jaar. In totaal waren er 10 Twentse judoka’......
Lees verder »

Achterhoekse nieuwkomers aan het werk in de zorg
BERKELLAND - Zorgwerkgevers Vitaal Thuiszorg, ZorgPlus, T-Zorg en MIEP Huishoudservice hebben op donderdag 23 juni een intentieverklaring getekend. Z......
Lees verder »

Open dag nieuwe B3 school Hulswijs in Beltrum
BELTRUM - Een groep zeer diverse mensen, allen met een affiniteit met het onderwijs, heeft de afgelopen maanden hard nagedacht en gewerkt aan de opri......
Lees verder »

PvdA voert actie voor beter openbaar vervoer in Oosten
BERKELLAND - PvdA Gelderland en PvdA Overijssel voeren op zaterdag 9 juli actie tegen verschraling in het openbaar vervoer. Samen met Tweede Kamerlid......
Lees verder »

De SEN Fietspuzzeltocht is weer beschikbaar
NEEDE - Al vele jaren wordt er voor elke SEN-week een fietspuzzeltocht gemaakt, zo ook in 2022. De puzzeltochten zijn gratis te verkrijgen bij Tabako......
Lees verder »

Rijbewijskeuringen CBR in Eibergen
EIBERGEN - Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C......
Lees verder »

Hond Alex vermist in Noordijk
NOORDIJK - Sinds vanochtend rond een uur of 8 is hond (Alex) vermist geraakt. Mocht je in de omgeving van Noordijk, Neede, Geesteren of Gelselaar zij......
Lees verder »

Reis in juli en augustus met flinke korting
BERKELLAND - Wat zijn de plannen deze zomer? Een hapje eten op het terras, zwemmen en zonnen bij de recreatieplas, dansen op een festival… Wat de eind......
Lees verder »

Auto zwaar beschadigd bij ongeval in Eibergen
EIBERGEN - Vrijdag 1 juli, aan het begin van de avond, zijn de hulpdiensten uitgerukt naar de Hupselse Markenweg in Eibergen. Een bestuurder was daar......
Lees verder »

Asfaltwerkzaamheden Slotmansweg en Rekkense binnenweg in Eibergen
EIBERGEN - Van 6 tot en met 20 juli worden aan de Slotmansweg en de Rekkense binnenweg in Eibergen asfaltwerkzaamheden uitgevoerd. Slechte stukken as......
Lees verder »

Buikschuiven in Geesteren
GEESTEREN - Op zaterdag 9 juli vindt, tijdens de oranjefeesten in Geesteren, de 2e editie plaats van het kampioenschap buikschuiven. Het buikschuiven......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen Kleurt wal bie
NEEDE - Noe was wij onlangs een betje an `t verbrekken ,hier en doar mossen wat tegels oet dee versletten waren. Ok een stukske muure mos vernieuwd w......
Lees verder »

Fratsen gedoo
NEEDE - Wat een gedoo is `t toch,iedereene mut mear betalen deur de hooge energieprieze,moar snappen kun e wij `t neet. Ollie maatschappen dreit woek......
Lees verder »

Fratsen Tegenstriedigheden
NEEDE - Langzamerhand kump `t zowiet dat gin mense de wereld mear snapt. De hele wereld is `t deroaver ens dat wij wat zuuniger mot wean op de eardbo......
Lees verder »

Fratsen Borstbeeld
NEEDE - Willem Sluiter joarenlang e woont in Eibargen moar `t blik dat dissen dominee en dichter in Neede is geboren. Dat kunt wij as Needenaren natu......
Lees verder »

NUB TV

Besluit locatie keuze sporthal Ruurlo nadert zijn ontknoping


RUURLO – In Ruurlo wachten ze er al langere tijd op, de keuze voor een locatie van de nieuwe sporthal. Na het debacle met wethouder Bosman moest Gerda ter Denge de ijzers uit het vuur halen. Ter Denge is dinsdagavond afgezwaaid als wethouder en maakt het definitieve besluit dus niet meer mee. Komende dinsdag vergadert de raad nogmaals over het onderwerp. De VVD komt dan nog met een amendement en Jan Zappeij denkt nog na over een motie die hij mogelijk zal indienen.

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »