Euphonia helemaal klaar voor concours

EIBERGEN – De concourscommissie van Euphonia is bijna klaar met alle voorbereidingen voor het 2-daags concertconcours welke zij organiseren op zaterdag 27 en zondag 28 november in de Pickerhal. De commissie die onder leiding staat van Henk Eekma, bestaat uit onder andere een afvaardiging van het bestuur van de vereniging, de Belangencommissie en DOE-dames.

Iedereen binnen de commissie heeft zo zijn eigen taken(regelen van de catering, het secretariaat , contacten met de deelnemende orkesten, podium opbouw en begeleiden van de orkesten) en door de reeds jarenlange ervaring van de commissie verlopen de concoursen dan ook meestal prima.

Vijf jaar geleden stond de organisatie even met de handen in het haar, het concours vond toen plaats in het weekend dat heel Nederland ondergesneeuwd was en Eibergen geen stroom had. Het orkest dat het spits afbijt op de zaterdag is Fanf. Excelsior uit de Harskamp, zij komen uit in de 5e afdeling.

De afsluiter van het ochtendprogramma is Muziekvereniging St Agatha uit Harreveld, voor hen is het niet de eerste keer dat zij deelnemen aan het concours in Eibergen. Na de pauze zal Excelsior uit Barlo zich van haar beste kant laten horen aan jury en publiek. De laatste drie orkesten van de zaterdag komen allemaal uit in de 1e afdeling, het zijn onder andere Advendo uit Nijverdal en een blaasorkest uit Gaanderen.

De dag zal rond 21.00 uur afgesloten worden met een prijsuitreiking, het orkest met het hoogst aantal punten van de zaterdag zal uit handen van mevrouw Saaltink de Henk Saaltink bokaal ontvangen.

Op zondag begint het concours om 10.00 uur uur met een optreden van De Fanfare uit Markelo, later op de dag zal Excelsior uit Gelselaar aantreden voor de jury. Vanaf 15.00 uur tot aan het eind van de concoursdag zullen er alleen orkesten op het podium zitten die uitkomen in de 1e afdeling. De verwachting is dat de dag rond, 19.30 uur ten einde is, wederom zal er een bokaal uitgereikt worden. Meer informatie over het concours is te vinden op de speciaal gemaakte website: http://concours.euphoniaeibergen.nl.

Aanvang beide concoursdagen is 10.00 uur. Entree is 8 euro (incl. programmaboekje). Passe-partout voor beide dagen kost 12,50 euro. Kinderen t/m 12 jaar 4,00 euro.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Euphonia helemaal klaar voor concours”

  1. Wij wensen de organisatie heel veel succes en plezier tijdens de concoursdagen, aan de voorbereidingen heeft het niet gelegen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven