Glibberen geblazen op bijna alle wegen

tn_2009_0726sneeuwval29-11-100006BERKELLAND – De eerste sneeuwval heeft maandagmiddag en -avond voor heel wat overlast gezorgd. Vooral de wegen waren spekglad. Op diverse plekken kon het verkeer niet harder rijden dan zo’n 30 kilometer per uur. Dat geldt voor provinciale wegen, b-wegen en straten in de buitengebied van Berkelland.

De gemeente is pas omstreeks 17.30 uur begonnen met strooien. Op diverse plaatsen gingen auto’s glijden en ontstond er blikschade (zie foto’s Roy Nijman, Rekkense Binnenweg Eibergen). Er kwamen meldingen van ongevallen vanuit de gehele gemeente. De sleepdiensten zijn tot laat in de avond druk in touw geweest.

De N18 stond vanaf het Danspaleis richting Eibergen vanaf 18.30 uur muurvast. Ook zou het openbaar vervoer niet of nauwelijks rijden vanwege de gladde wegen.

Nieuwsuitberkelland.nl wil u graag waarschuwen; als u niet de weg op hoeft, blijf dan lekker bij de kachel.  Moet u wel de weg op? Neem de tijd en pas uw snelheid aan. Ook het meenemen van een deken en wat water kan geen kwaad.

Weet u meer? Heeft u winterfoto’s? De redactie ontvangt uw reacties en foto’s graag. Stuur het naar het mailadres: [email protected].

Update 19.40 uur:
Sleepbedrijf Iliohan uit Borculo heeft vanaf 16.00 uur de handen vol aan auto’s die van de weg zijn geraakt in Berkelland. Om 19.40 uur stond de teller van de meldingen op 25 incidenten, auto’s in sloten en kleine aanrijdingen tussen voertuigen.

Update 19.55 uur:
De file op de N18 werd veroorzaakt door een bus met pech. Die stond ter hoogte van Grand Plaza midden op de weg. De bus is afgesleept. Het verkeer begint weer aardig door te rijden. Er was volgens meerdere melders niemand aanwezig om het verkeer te regelen.

Update 23.00 uur:
De sneeuw zorgde niet alleen voor overlast. Ondernemers deden vandaag goede zaken. De Welkoop in Eibergen kon de sneeuwschuivers niet aanslepen. De hele dag werden de scheppen in elkaar gezet om de voorraad op pijl te houden (zie foto). Ook het strooizout verkocht goed.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1731]

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=1730]

Deel dit artikel:

53 gedachten over “Glibberen geblazen op bijna alle wegen”

 1. iemand in neede

  Ik vind het schandalig hoe het eruit ziet op de wegen!!!!!!!!!
  Het is overal spekglad.

  Ben benieuwd of het Borculo wel beter is!?!

 2. @Eibergenaar

  Nee dat ben ik niet, maar als al het zout op is kunnen ze toch niet meer strooien omdat iedereen zeurt dat ze daar en daar moeten strooien terwijl dat niet in de route staat.
  OP=OP

 3. Zout op???? Nu al???? Ik dacht het niet. Er is genoeg voorraad. Zelfs in Berkelland al.
  En dat weet ik dan weer zeker!!!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven