Glibberen geblazen op bijna alle wegen

tn_2009_0726sneeuwval29-11-100006BERKELLAND – De eerste sneeuwval heeft maandagmiddag en -avond voor heel wat overlast gezorgd. Vooral de wegen waren spekglad. Op diverse plekken kon het verkeer niet harder rijden dan zo’n 30 kilometer per uur. Dat geldt voor provinciale wegen, b-wegen en straten in de buitengebied van Berkelland.

De gemeente is pas omstreeks 17.30 uur begonnen met strooien. Op diverse plaatsen gingen auto’s glijden en ontstond er blikschade (zie foto’s Roy Nijman, Rekkense Binnenweg Eibergen). Er kwamen meldingen van ongevallen vanuit de gehele gemeente. De sleepdiensten zijn tot laat in de avond druk in touw geweest.

De N18 stond vanaf het Danspaleis richting Eibergen vanaf 18.30 uur muurvast. Ook zou het openbaar vervoer niet of nauwelijks rijden vanwege de gladde wegen.

Nieuwsuitberkelland.nl wil u graag waarschuwen; als u niet de weg op hoeft, blijf dan lekker bij de kachel.  Moet u wel de weg op? Neem de tijd en pas uw snelheid aan. Ook het meenemen van een deken en wat water kan geen kwaad.

Weet u meer? Heeft u winterfoto’s? De redactie ontvangt uw reacties en foto’s graag. Stuur het naar het mailadres: [email protected].

Update 19.40 uur:
Sleepbedrijf Iliohan uit Borculo heeft vanaf 16.00 uur de handen vol aan auto’s die van de weg zijn geraakt in Berkelland. Om 19.40 uur stond de teller van de meldingen op 25 incidenten, auto’s in sloten en kleine aanrijdingen tussen voertuigen.

Update 19.55 uur:
De file op de N18 werd veroorzaakt door een bus met pech. Die stond ter hoogte van Grand Plaza midden op de weg. De bus is afgesleept. Het verkeer begint weer aardig door te rijden. Er was volgens meerdere melders niemand aanwezig om het verkeer te regelen.

Update 23.00 uur:
De sneeuw zorgde niet alleen voor overlast. Ondernemers deden vandaag goede zaken. De Welkoop in Eibergen kon de sneeuwschuivers niet aanslepen. De hele dag werden de scheppen in elkaar gezet om de voorraad op pijl te houden (zie foto). Ook het strooizout verkocht goed.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1731]

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=1730]

Deel dit artikel:

53 gedachten over “Glibberen geblazen op bijna alle wegen”

  1. ik vond het vandaag wel meevallen, A18 vanuit doetinchem was wel dichtgesneeuwd en daar werd dan ook 40-50 km per uur gereden. de twente route kon wel gewoon op gereden worden maar omdat er op de zijwegen langzaam werd gereden stond het als nog helemaal vast.
    en tussen doetinchem en groenlo en groenlo-eibergen rijden er zowieso nog bussen want ik heb er nog 3 gezien (2 maal 74 en een 73).

  2. Om 18.00 uur in Eibergen op de Twenteroute (bij afslag Neede) stond er (wederom) een Syntus-bus met pech op de rijbaan. Een gigantische file aan beide kanten.

  3. Enschede – Neede is waardeloos, was rond 5 uur dus nog niet gestrooid! Buslijn 20 reed een compleet eigen planning, 1 bus was uitgevallen..
    Hopelijk is het morgen wat beter..

  4. Woonachtig aan de Haaksbergseweg te Neede, de bussen komen nog gewoon voorbij rijden elk half uur. Van Almelo naar Neede rond 17:30 was prima te doen. In Neede zelf was het wel goed glad.

  5. Het was niet te doen om van enschede naar neede te komen.
    Heb er 2 uur over gedaan en in neede aangekomen was het één grote ijsbaan.

    Heb geen één strooiwagen gezien tijdens de 2 uur durende rit!!!

    Berkelland je doet het weer geweldig

  6. Waarom denken mensen nog steeds dat ze met dit weer via alle binnenweggetjes sneller zijn?? Blijf toch op de grote weg, hoef je ook niet uit te wijken voor elkaar, en kun je op de weg blijven!! Vooral daar waar de berm is weggezakt is het erg lastig om de weg weer op te komen!!

  7. Wij wonen langs de aanvoerweg van de strooiwagens in het dorp Eibergen.
    Ik heb tot nu toe maar 1 strooiwagen gezien en dat is meer dan 2 uur geleden.

    Waar blijven de strooiwgens??

    Berkelland had strooizout in overvloed en volgens mij,
    en dat zullen ze wel zo houden op deze manier!!!!

  8. niet normaal vanmiddag van eibergen naar winterswijk bijna een uur over gereden niet gestrooit iedereen stapvoets rijden (wel veilig dus) maar je zult maar met spoed naar het ziekenhuis moeten

  9. normaal wordt er gestrooid met het horen van het weerbericht ,het was al bekend dat het zou gaan sneeuwen
    moeten we de schade maar bij de gemeente bestuurders leggen er is toch zout genoeg ?!!!!
    maar die zullen wel weer geen thuis geven
    1 strooiwagen als het al 5 uur bezig is met sneeuwen ?!!!!
    te belachelijk voor woorden.
    en oja voor donderdag is er ook sneeuw voorspeld dus ……………………..zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  10. WAAR BLIJVEN DE STOOIWAGENS??????

    Vanaf de kruising Burg. Wilhelmweg Kruiskamplaan het Simmelink in, is het een grote ijsbaan.
    Gewoon gevaarlijk. Wie betaald de schade als er iets gebeurd? De gemeente is natuurlijk niet thuis.
    Wat dacht je van morgenochtend als de kinderen weer naar school moeten.
    !!!!!!KOM OP MET DE STROOIWAGENS!!!!!

  11. Ja !!! KOM OP MET DE STROOIWAGENS …….
    Of ligt ie ook in de sloot ?
    Berkelland jullie doen het weer goed !
    Wie is verantwoordelijk voor het niet uitrukken van de wagens ….?
    GGGGrrrrrrrrrrrr

  12. Wat een geklaag toch weer over die strooiwagens. Ze zullen dan inderdaad wel te laat zijn begonnen met strooien maar ze kunnen natuurlijk niet overal te gelijk zijn.

  13. @ Peter

    De N18 (Twenteroute) en de weg van Het Danspaleis naar Neede zijn provinciale wegen. De gemeente strooit daar uiteraard niet, de provinvie hoort dat te doen.

  14. Op de batendijk t.h.v. de zandafgraving lag een auto in de sloot. Daar is de brandweer mooi druk mee geweest!

    Ook daar was de weg slecht.

  15. ik heb al een belletje gedaan over de kruiskamplaan en het antwoord hhhmmm ik weet niet of dat in de strooi route ligt…..ongeloofelijk ik denk dat ze het zout willen bewaren tot de zomer….en alle blik schade of erger is voor eigen rekening
    mijn god

  16. 9 uur na sneeuwaanvang 1 strooiwagen gezien.
    * Eibergenaar; weet niet waar je woont maar dan is jou straatje als enige sneeuwvrij.

    Want hier zien we ze niet.

    Morgen is alles weer een ijsbaan na een goede nachtvorst.
    Succes allemaal morgen op de weg.

    Vorig jaar hadden we het zelfde probleem, de eerste sneeuwbui was op zaterdagavond. Zondag is er nergens gestrooid, je kon mooi over de straten lopen met je sleetje.
    Voor de kids is het geweldig maar als je de weg op moest een ramp.
    Maandagochtend was er nog niet gestrooid en na veel geklaag zijn ze maandagmiddag pas gaan strooien.

    Berkelland heeft niets geleerd van vorig jaar.
    2009-2010 telde 45 sneeuwdagen.

  17. Opmerkelijk dat er door dit weer gelijk chaos op de wegen ontstaat. Gelukkig heb ik de grote file vanaf Haaksbergen grotendeels omzeild door verschillende kleine wegen te kiezen
    En dat in Nederland winterbanden niet zoals in omringende landen verplicht zijn is natuurljk belachelijk.

    Succes van een ervaren `slecht weer` rijder.

    PS mijn auto is dus echt geen SUV of iets dergelijks

  18. Blijft eindeloze discussie dat strooien….Woon al jaren in de bomenbuurt waar NOOIT gestrooid wordt terwijl het daar met al die zijweggetjes LEVENSGEVAARLIJK is…!! ook bij school (op den esch) wordt slecht gestrooid, hooguit aan 1 kant. Gezellig met al die kids en ouders…

    Heidi

  19. bezorgde Berkellander

    We moeten bezuinigen op het strooien en we denken niet aan de veiligheid van de burgers.Alleen maar voor dat duure gemeentehuis

  20. Neem zelf initiatief en strooi je eigen straatje/stoep..
    Klagen kan iedereen maar niemand komt met een oplossing..

  21. helaas is hier ook nog geen strooiwagen geweest en het is een gliibbbbbbbbbbbbbbbbbber bende !!

    De N18 stond zeer zeker hartstikke vast; maar dat kwam door de bus met pech……
    Omdraaien en via Neede ging goed; Leuk om te zien dat de TomTom rijders alsnog de Munsterdijk opgingen: Jammer maar je komt weer op de N18 uit 🙂
    Schuurinkweg in Neede geen pretje om te rijden, maar was wel vlot thuis !

    Ben benieuwd of er uberhaupt gestrooid gaat worden hier in de straat; meestal niet… lees: eigenlijk bijna nooit… jammer !

    Ik ben liefhebber van de sneeuw dus ik zeg ook: In NL ook winterbanden verplichten… Zeggen “dat is duur” is onzin; je spaart je zomerbandjes!!! En veiligheid gaat voor ……. juist alles … ! Het scheelt echt enorm!

    Veel plezier allemaal in de sneeuw !!

  22. Vanmiddag om 15.30 uur was de Rekkenseweg nog spekglad. Rond een uur of 5 al een stuk beter en tegen 8 uur (vanavond) was de weg zo goed als vrij. Hier op het Simmelink/ Wenneker en verder is het drama en spekglad zoals ook de rest van Eibergen.

    Vanavond (om half 8) even een wandeling door het dorp gemaakt met te zien dat geen enkele doorgaande weg gestrooid is…

    Chapeau, chapeau…

  23. Om over de Huenderstraat maar niet te spreken.
    Mooie klinkerweg, nog steeds niet gestrooid, dus…..één ijsbaan.
    Levensgevaarlijk!!!

  24. Ze hebben strooi zout genoeg stond er in de krant! Dat willen ze zeker graag zou houden hahaha
    Wat een stelletje…………

  25. Waar blijven de strooiwagens vraagt een ieder zich af, nu die komen na werktijd, brengt extra geld in het laatje voor de chauffeurs. Berkelland, het is droevig gesteld met jullie (strooi) beleid. Maar ja, we zijn wel wat gewend.

  26. De gemeente Berkelland heeft als wegbeheerder de zorg voor de kwaliteit van de wegen op het grondgebied binnen de gemeentelijke grenzen. Er is wettelijk vastgelegd dat de gemeente aansprakelijk is voor “de instandhouding, bruikbaarheid en veiligheid” van de wegen.
    De gemeente stelt alles in het werk om gevaarlijke situaties als gevolg van gladheid in de winter die op de weg kunnen ontstaan, te voorkomen of te bestrijden door te strooien.

    Grapje zeker …………..!!!!

  27. @ Berkelland. Tuurlijk jongen, elke automobilist neemt een zakje strooizout mee en gaat de grote weg wel even strooien.

    Ronduit belachelijk dat er niet gestrooid is voor of tijdens de sneeuwbuien. Het hele weekend was het al bekend dat het gisteren ging sneeuwen!

    En dat gezeur over winterbanden… Niet iedereen kan dat betalen!

  28. Laten ze in ieder geval rond de verkeerslichten strooien bij de kruiskamplaan en andere kruisingen.!
    Ik had vanmorgen al bijna een automobilist in mijn kofferbak deze reed niet hard !! ( kruising kruiskamplaan-wilhelmweg) maar door zijn kordate optreden was een aanrijding voorkomen . !!

  29. bij mij i op het plein is ook nog niet gestrooit maar er wonen ook nog ouderen hoor.dus gem bekelland is idd aan het bezuinigenm met strooizout.???????????

  30. vond t triest, nergens een strooiwagen te bekennen, wegen spiegelglad, en maar klagen dat de burgers zich voor moeten bereiden.
    mischien een idee voor de strooiers? of beter de gemeente?
    oja, t is berkelland, vergeten, ieder voor zich.

  31. natuurlijk is het spijtig dat de grote wegen niet gestrooid zijn, maar de meesfe van deze wegen zouden moeten gestrooid worden door de provincie en niet gemeente berkelland!! daarnaast had de gemeente idd wel meer en sneller kunnen gaan strooien, maar om nou hier elke straat d op te noemen die niet gestrooid is ook niet terecht!! ze kunnen nooit alles strooien en zullen dat ook nooit gaan doen!! groot gelijk hebben ze… door zelf verstandig te rijden en door de landwegen zoveel mogelijk te mijden komt alles goed!!!

  32. Ik ben postbezorger in Neede, en ik vond het vandaag ronduit verschrikkelijk.
    Dat ze niet alles kunnen/willen strooien, dat snap ik. Maar daar waar scholen zijn en de doorgaande belangrijke wegen mogen ze best strooien.
    Het was één ijsbaan.
    Zelf ben ik met fiets en al een keer onderuit gegaan. Gelukkig heb ik me niet bezeerd, maar op dat moment reed er ook een auto die best moest remmen en ook die begon te glijden. Het liep allemaal goed af, maar voor hetzelfde geldt was ik onder die auto beland.
    Als dit de hele winter zo gaat, kunnen we de lol nog op.

  33. burger tegen vernieling

    Ik zag dat er iemand vroeg om een oplossing?
    misschien kan de gemeente hier gaan strooien met zand (zoals ze dat in Zweden bijvoorbeeld ook doen).
    Dan kunnen ze het zout gewoon bewaren voor de zomer en voor andere tijden waarop we het niet nodig hebben.

    Dan nog een opmerking over die winterbanden:
    Ik heb een autootje met kleine brede bandjes (dat was al zo bij aankoop) maar daar zijn dus geen winterbanden voor te krijgen in die maat…..en dat is al jaren zo.
    Dus voor mij geen winterbanden. Ik zal het gewoon moeten doen met mn zomerbandjes. Gewoon rustig aan en af en toe gewoon een beetje glijden.

  34. Te minste geen zeur zeik

    Zit toch allemaal te zeuren.
    Ga dan naar borculo, om te zeuren.

    De gemeente moet net zo goed over die gladde wegen.
    Ik kan ook wel nu gaan zeuren over de kruispunt bij de rabobank, die was spiegelglad, ben daar ook bijna gevallen.

    Berkellanders hou op met zeuren, ga de zelf strooien met zout, dan doen jullie nog eens wat.

  35. Een beetje sneeuw en heel nederland is in paniek. Pas je gewoon aan en minder snelheid. Door te zeuren word het echt niet sneller zomer hoor. Van mij mag er nog veel meer sneeuw vallen.

  36. Goed zo Berkellander,

    Eerst informeren waarom er niet is gestrooid.
    Daarna mag men eventueel gaan klagen.
    Jammer dat iedereen maar mee lult op de reactie van anderen.
    André

  37. @Berkellander.
    Dat er bepaalde strooiwagens uitvallen vind ik al veel. Maar waar zijn die tractoren met de strooianhangers, daar heb ik er ook nog geen 1 van gezien.

  38. ik heb die tractoren ook niet gezien.
    en naar borculo om te zeuren?
    dat is grote getale gebeurt, weet ik uit eigen ervaring. je ziet veel auto’s rijden van de gemeente met afgevallen blad. die kunnen ipv dat blad ook zout rondbrengen.

    en 2 van de zes wagens die uitvallen? het seizoen is nog maar net begonnen, en de gemeente zit nu al met spul wat kapot is. hoe moet dat het hel winterseizoen?

    en zelf strooien?

    wij zorgen altijd dat we ons oprit schoon hebben zoals het hoort.
    daar kan menig een nog een puntje aan zuigen

  39. Gistermorgen vanaf half 8 tot 8 uur 26 bij de bushalte gestaan in Eibergen. Bus van 7.36 was vol, bus van 7.52 was vol, bus van 8.06 kwam niet, en eindelijk, daar was een bus waar we net nog bij konden. Schandalig!!!! Extra bussen met dit weer is in de spits geen ovebodige luxe, met de schooljeugd die nu ook met de bus gaan, richting Haaksbergen en Enschede. Was een ahlf uur te laat op mijn werk! Bedankt Syntus!!!!

  40. DOE TOCH IS EVEN NORMAAL OVER DIE STROOIWAGENS,GA ZELF BIJ GEMEENTE BERKELLAND WERKEN EN GA ZELF LEKKER STROOIEN EN DE WETTEN MAKEN.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven