Jongeren krijgen eigen ontmoetingsplek

NEEDE – Burgemeester en wethouders van Berkelland zijn van plan om tijdelijk een overkapte Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP,schuilhut) te plaatsen bij het Bastion in Neede aan de zijde van de Buizerdstraat. B&W stellen graag iedereen in de gelegenheid om van de plannen kennis te nemen. Daarom wordt op donderdag 2 december van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond gehouden in het Bastion aan de Koolmeesstraat.

Welzijnsinstelling Betula voert het jongerenwerk in de gemeente Berkelland uit. De jongerenactiviteiten worden gehouden in en vanuit het Bastion aan de Koolmeesstraat in Neede. Betula en de gemeente hebben gesprekken gevoerd met een groep jongeren die vaak op straat in Neede aanwezig is. Hieruit is gebleken dat de jongeren behoefte hebben aan een overkapte ontmoetingsplek in de buitenlucht.

Betula en de gemeente willen in gaan op het verzoek van de jongeren. Het gaat om een tijdelijke plaatsing bij het Bastion. Het Bastion is inmiddels verkocht aan projectontwikkelaar Lithos/Libel. Het Bastion wordt rond juli 2011 overgedragen aan de projectontwikkelaar.

Daardoor gaat de functie van het Bastion veranderen. Samen met de gemeente bekijkt Betula op dit moment hoe en waar jongerenactiviteiten in Neede in de nabije toekomst gaan plaatsvinden. Ook wordt intussen uitgekeken naar een definitieve plek voor de JOP/schuilhut.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Jongeren krijgen eigen ontmoetingsplek”

  1. Overkapping van gewapend beton?
    Anders kost het alleen maar geld, want wordt het gesloopt!

  2. Oké, goed dat er aan die jongeren wordt gedacht.
    Een hangplek en nog wel overdekt, grote klasse.
    Maar wat gaan we dan doen aan die vele jongeren die graag binnen zitten?
    Jeugdsociteietn is de oplossing maar dat is te duur en die gaan we dus sluiten!!!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven