Kleindierenkeuring is een bijzonder vak

tn_Afbeelding nieuw Roy 25049EIBERGEN – Dieren keuren het lijkt zo makkelijk maar dat is het in de praktijk niet. Vrijdagmorgen ging een groep keurmeesters aan de slag in de Pickerhal om 550 dieren onder de loep te nemen. ”Je moet zeker vijftien jaar studeren totdat je honderd procent keurmeester bent en alle soorten mag beoordelen. Je kunt sneller chirurg worden”, lacht Martin Scheuter uit Sinderen.

In onderstaand filmpje legt Scheuter uit waar een keurmeester oplet tijdens een kleindierenkeuring. Zaterdag en zondag is iedereen welkom om de gezamenlijke tentoonstelling van kleindierensportvereniging ‘Nut en Sport’ en kanarie en exotenvereniging ‘de Berkel’ bij te wonen.

Nut en Sport heeft 250 dieren ingezonden en de Berkel in totaal 300 vogels. Zaterdag is de zaal geopend van 10.00 tot 20.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor de kids is er dit jaar wat nieuws opgezet de marmottenbaan. Wie gaat er winnen?

Bekijk ook: Winnaars dierenshow bekend gemaakt

Foto’s Roy Nijman:

[nggallery id=1666]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven