Korven worden gevuld met ander afval

tn_Afbeelding nieuw Roy 25160RUURLO – Enkele inwoners uit Berkelland kunnen het niet laten om ook hun eigen tuin- snoeiafval in de bladkorven van de gemeente Berkelland te gooien. De korven zijn alleen bedoeld voor blad van gemeentelijke bomen ander afval mag er dus niet gedumpt worden.

Toch doen Berkellanders het, onze fotograaf kwam deze week aan de Borculoseweg ter hoogte van de Kroezeboom in Ruurlo een bladkorf tegen die goed gevuld was met snoeiafval.

Henny Roos van de gemeente Berkelland laat weten dat er geen politieagent naast wordt gezet. “Als mensen zich niet aan de regels kunnen houden dan halen we de bladkorf op die locatie gewoon weg.” U bent dus gewaarschuwd!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1690]

Deel dit artikel:

10 gedachten over “Korven worden gevuld met ander afval”

 1. het zijn altijd de zelfde straten waar andere troep in ligt, dan blad. Ik zou zeggen, direct weghalen. Ligt ons mooie dorp maar wat langer in herftstinten.

 2. Spreek elkaar aan op dit asociale gedrag. Anders worden de goedwillenden de dupe van deze lieden. Het zou jammer zijn als deze handige bladkorven weer verdwijnen!

 3. Ik kom er bijna dagelijks langs en ik heb verscheidene kruiwagens van de Borculoseweg en de Kroezelaan voorbij zien komen en er zaten niet alleen bladeren in……

  En zoals je zelf kunt zien op de foto’s Robin kan dit niet het resultaat zijn van de ‘storm’!

 4. bezorgde Berkellander

  Hallo als we het blad van de bomen die we zelf niet in de tuin hebben staan opruimen.En we doen dit in onze eigen container dan vindt de gemeente Berkelland dit toch ook normaal terwijl zij daar eigelijk voor horen te zorgen.Dus waar hebben we het over.Alle maal bezuinigen voor dat gemeente huis

 5. Moet je maar eens kijken bij dat bosje (“olde god”) aan de Brouwershoekweg! Daar wordt de korf regelmatig omvergetrokken zodat het blad overal ligt en in het bosje wordt ook regelmatig wat gedumpt….. Complete struiken met wortels er nog aan…. en kruiwagens vol met zand….. Niet te geloven!

 6. Ik heb gisteren nog mijn eigen blad uit de tuin in de korf gegooid. Daar zat ook blad van gemeentelijke bomen tussen dat dus in mijn tuin lag. Als dit niet meer mag, wil de gemeente Berkelland dan svp ervoor zorgen dat de gemeentelijke bladeren uit mijn tuin verwijderd worden?
  Begrijpelijk dat er geen snoei/tuin afval in mag, maar doe niet zo moeilijk over bladafval.

 7. Ik heb gezien wie zijn kruiwagen met planten uit de tuin leegde in de bladkorf. Maar ik hou mijn mond, krijg je nog heibel in de buurt aan de Borculoseweg ook. Twas wel een hele dikke man

 8. Groenafval is groenafval het wordt bij de inzamelaars zoals dusseldorp ook bij elkaar op een grote hoop gegooid en hier zitten ook wel boomstronken en takken tussen.Dus ik snap niet waar de gemeente berkelland zich druk om maakt

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven