Leerlingen nemen kijkje bij nieuwbouw

RUURLO – Op woensdagochtend 24 november hebben leerlingen van de Kerst Zwartschool een kijkje genomen op de bouw aan de Kerk- en Schoolstraat in Ruurlo. Voorlichters van Kreunen Bouw en ProWonen gaven groep 7a en groep 8a een rondleiding en vertelden meer over het tot stand komen van de woningen.

Vele leerlingen komen iedere dag door de Kerk- en Schoolstraat en volgen de nieuwbouw vanaf de straat. Nu mochten zij zelf de bouwplaats betreden en de woningen van binnen bekijken. Tijdens de rondleiding kregen zij niet alleen uitleg over het aanleggen van de vloerverwarming en andere leidingen, maar hebben ook het werk van onder andere een timmerman en stukadoor van dichtbij kunnen bekijken. Na afloop kregen alle leerlingen van de uitvoerder een vragenlijst mee die zij later in de klas konden invullen. De leerlingen met de meeste goede antwoorden ontvingen een prijsje.

Kreunen Bouw uit Lochem houdt zich al vele jaren bezig met de opleiding en begeleiding van jonge vakmensen in de bouw. Zo is het nieuwbouwproject aan de Kerk- en Schoolstraat ook een Leerlingbouwplaats. Er waren onder de leerlingen van de Kerst Zwartschool nog niet direct jongens en meisjes die aangaven later in de bouw te willen werken, maar ze hebben met veel interesse en enthousiasme de bouw bekeken.

ProWonen bouwt op de locatie in totaal 23 woningen; vijf levensloopgeschikte woningen en achttien gezinswoningen. In april 2010 is de bouw gestart. Naar verwachting worden alle woningen in februari 2011 opgeleverd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven