Nog steeds onrust in de Meidoornstraat

afbeelding-nieuw-roy-26112EIBERGEN – Bij de bewoners aan de Meidoornstraat zit de schrik er goed in. Afgelopen nacht is er voor de tweede keer in korte tijd een vuurwerkbom afgestoken in de straat. Dinsdagavond was het ook al raak. Toen werd er door zwaar vuurwerk een ruit van een voordeur vernield en een ander raam.

De politie en de gemeente zijn op de hoogte van de overlast en voeren een onderzoek uit naar de daders. Buurtbewoners zijn erg bang na afgelopen week en willen daarom weinig vertellen over de incidenten. “We hebben geen zin om ook iets door de ruit te krijgen. De verschillende instanties nemen het hoog op”, vertelt een buurtbewoner die niet met naam genoemd wil worden.

De knal was donderdagnacht rond 00.15 uur te horen. Er is gelukkig niets vernield. Buurtbewoners zijn meteen de straat opgegaan – in pyjama – maar konden niemand vinden. Zelfs hebben enkele mensen per auto de wijk doorzocht.

In de straat is al zeker een jaar overlast. Maar door de vuurwerkbommen is de paniek deze week toegeslagen in de Meidoornstraat.

Eerdere bericht: Ruiten vernield door zwaar knal vuurwerk

Update vrijdagmiddag:
We waren vandaag even aan het zoeken bij de landelijke media of dit probleem ook voordoet in andere gemeenten. Ook in Enkhuizen werden vuurwerkbommen afgestoken. De burgemeester noemt het geen kattenkwaad maar een aanslag. Ook in die gemeente zijn er huizen beschadigd. Zie film:

Deel dit artikel:

8 gedachten over “Nog steeds onrust in de Meidoornstraat”

 1. haha ziek he 😛 wie kan er aan zulk vuurwerk komen mag die mij er ook wel een paar verkopen haha

 2. burger tegen vernieling

  Niet alleen in de meidoornstraat maar ook op andere plakken in Eibergen worden er dergelijke bommen afgestoken.
  Vandaag (19 november) rond 15.30 a 16.00 uur hoorde ik ook weer een enorme knal.
  De ruiten stonden er van te trillen in hun sponningen.

  De politie kan wel gaan zoeken maar er gebeurd verder toch niets.

  Misschien wordt het tijd voor een burgerwacht!?
  Wij letten als buurtbewoners al extra op (ook vanwege vernielingen in het weekend).

  Hopelijk komt hier snel een einde aan en pakt de politie de dader(s). Die mogen van mij wel een flinke straf krijgen ipv een ‘Halt-strafmaatregel’.

  BtV

 3. is het bushokje van de viersprong (voor bij het assink ) ook vernielt door zo’n stuk vuurwerk , want daar zit ook geen glas meer in.

 4. zou toch fijn zijn als ze die lui nu eens flink aanpakken je kan verdorrie met goed fatsoen meer over straat. het is elke avond raak waar zit de politie???

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven