Overlast verwacht door wind en regenval

BERKELLAND – Aankomende dagen komt het met bakken uit de lucht, er wordt naar verwachting in onze regio – tot en met zondag – 60 tot 110 millimeter neerslag verwacht. Naast regen zullen er ook zeer zware windstoten ontstaan (stormkracht 9) laat Metio Consult weten. Dit zal voor de nodige overlast zorgen.

Eikenbomen staan grotendeels nog in blad waardoor de wind er veel grip op heeft. De kans is groot dat enkel beken en rivieren buiten hun oevers gaan treden. Denk dan aan de Berkel, De Slinge of de Schipbeek. Waterschap Rijn en IJssel was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Via deze site houden wij u op de hoogte van alle calamiteiten in Berkelland. Als er meer nieuws te melden is dan verschijnt dat ook op deze site. Moet u niet weg, blijf dan gewoon thuis in verband met de veiligheid.

Update woensdagavond 19.15 uur:
Een woordvoerder van het waterschap Rijn en IJssel laat weten dat de hoeveelheid water die wordt verwacht niet te vergelijken is met de enorme buien die eind augustus over ons land trokken. ”Het wil natuurlijk niet zeggen dat we de vinger niet aan de pols houden. Onze medewerkers zijn extra alert.” De stuwen van de beken staan op dit moment lager dan het gemiddelde, er moet dus heel wat water vallen voordat er overlast zal ontstaan.

Update vrijdag (12 november) 11.00 uur:
Bij de gemeente Berkelland zijn nog geen meldingen van overlast binnengekomen. Brandweer Borculo moest vanmorgen rond 7.10 uur uitrukken naar Haarlo. Daar was een auto tegen een tak – die deels over de weg lag – gereden. De schade viel gelukkig mee. Het incident gebeurde aan de Groenloseweg. Brandweer Ruurlo moest donderdagavond op pad naar de Maandagweg in Vorden daar was een berk omgewaaid en lag over de weg. De boom is in stukken gezaagd en verwijderd.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Overlast verwacht door wind en regenval”

  1. Volgens mij heeft de overlast het ook te maken met de nieuwe drukrioolen,deze buizen zijn veel dunner dan de normale rioolen.

  2. Heb alle meubilair al hoger gezet en ben nu met mijn calamiteiten rantsoen bezig……het is toch wat!! Beetje wind en regen …mensen we zitten midden in de herfst!!!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven