Parochiecentrum wordt officieel geopend

NEEDE – Op zondag 28 november aanstaande wordt het nieuwe parochiecentrum naast de Caeciliakerk aan de Borculoseweg officieel geopend en ingezegend. Daarna is er voor parochianen en gasten gelegenheid om het eindresultaat te bekijken. Het nieuwe parochiecentrum vervangt het ‘Achterhuis’, een in 1993 achter de kerk door vrijwilligers herbouwd noodlokaal van de voormalige gemeentelijke Mavo.

Het Achterhuis werd tot vorig jaar nog gebruikt door koren en werkgroepen. De bouwkundige staat werd echter steeds slechter. Ook konden de parochiële werkgroepen, door het vertrek van de Zusters van Julie Postel naar het moederhuis in Boxmeer, sinds 2007 niet meer terecht in het activiteitencentrum aan de Bergstraat. Het kerkbestuur heeft daarom diverse opties voor verbetering van de huisvesting onderzocht, samen met Aditus interieurarchitecten uit Neede.

Op 25 september 2008 is het plan voor de bouw van een nieuw parochiecentrum voor het eerst aan de parochianen gepresenteerd. Een presentatie van de nader uitgewerkte plannen vond plaats op 23 februari 2009. De nieuwbouw is gefinancierd met eigen middelen, giften van parochianen, speciale acties zoals een fancy fair en een financiële bijdrage uit het Rabo Coöperatiefonds.

Bouwbedrijf Te Woerd uit Neede is in maart 2010 gestart met de ruwbouw. Vrijwilligers hebben hierbij geholpen en na de zomervakantie is een groot deel van de afbouw door vrijwilligers uitgevoerd.

Op 28 november is er om 10.00 uur een Eucharistieviering met zang van al onze koren. Tijdens deze viering staat van het werk van onze vrijwilligers centraal. Na de viering worden (in de kerk) enkele toespraken gehouden en presenteert het koor ‘Diapason’ haar nieuwe CD waarvan de opbrengst ten goede komt aan het nieuwe parochiecentrum.

Daarna volgt de officiële opening van het nieuwe parochiecentrum met hulp van de leden van ons jeugdkoor ‘De Kerkuiltjes’. Na de inzegening door pastor Hans Boogers is er tot 15.00 uur “open huis” waarin parochianen en gasten het nieuwe gebouw kunnen bekijken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven