Twee gewonden bij aanrijding op kruising

tn_Afbeelding nieuw Roy 26041EIBERGEN – Tijdens een aanrijding op de kruising Stokkersweg met de Borculoseweg zijn zondagmiddag twee bestuurders gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond 13.00 uur. Bij de aanrijding zijn drie auto’s betrokken geraakt, waarvan twee na de aanrijding total-loss zijn verklaard. Alle voertuigen zijn afgesleept.

Één auto – een Peugeot – kwam na de klap in een weiland terecht. De bestuurder van de Peugeot (26 jaar uit Neede) en een man die de Volvo bestuurde (54 jaar uit Rekken) zijn per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. 

De jongen reed op de Stokkersweg en wilde de Borculoseweg oversteken hierbij zag hij de man uit Rekken over het hoofd. Politieagenten hebben de weg schoongeveegd en rond 14.00 uur de weg weer vrijgegeven. De laatste tijd gebeuren er vaker ongelukken op de kruising.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1699]

Deel dit artikel:

27 gedachten over “Twee gewonden bij aanrijding op kruising”

 1. Had al zoiets opgevangen via Hyves. Ik denk toch echt dat de provincie de kruising eens onder de loep moet nemen of dat er politiecontroles gaan plaatsvinden op dat stuk.

 2. Roy,

  Een ongeval met 2 auto’s is helder. Hoe kan er een derde auto bij betrokken zijn geraakt? Vreemd ongeval.

 3. @ Arjan

  Laatste paar maand zijn er al ettelijke ongevallen geweest. Daarvoor is het een hele tijd rustig geweest.

 4. De mensen moeten eens fatsoenlijk gaan uitkijken op dit
  kruispunt en eens gaan stoppen voor de voorrangsweg.
  Ze komen er negen van de tien keer met een hoop geweld
  aan rijden en als het mogelijk is met 80 km/uur oversteken.
  Stoppen voor het kruispunt naar links en dan naar rechts en nog eens naar links kijken!!!

 5. Met de laatste reactie volledig eens.
  Robin kan nog wel eens gelijk hebben als je het trace van de N18 bekijkt.
  Zijn er hier trouwens nog mensen geweest naar de bijeenkomst in de Klok?

 6. fotograaf Roy Nijman

  Beste Jeroen,

  Op de laatste foto staat een rode auto die licht beschadigd is geraakt. Dit voertuig is ook betrokken geraakt bij de aanrijding.

  groeten,

  Roy Nijman
  freelance persfotograaf

 7. Ik heb op deze beruchte kruising ook al eens bijna een auto over het hoofd gezien. Kon op het laatst nog op tijd remmen. Heb mijn kijk gedrag eens onder de loep genomen en tot de conclusie gekomen dat het een te lang weggedeelte is om in één oogopslag goed te kunnen overzien. Als je van links naar rechts (v.v) kijkt knipper je met je ogen zodat je het middelste gedeelte mist. Ik keek te snel links en rechts om maar snel over te kunnen steken. Je mist dan een stuk. Dat is het gevaar. Advies: Stoppen, tijd nemen om te kijken. Verder voorstander van een rotonde!

 8. Het minimale wat ze nu kunnen doen is er een STOP bord neerplaatsen en dan ben je verplicht om te stoppen. Bij haaietanden ben je alleen verplicht om te stoppen als er verkeer op de kruisende weg is,dus geen verkeer betekend dat je gewoon met de toegestane snelheid de kruising over mag steken.

 9. Ik heb nog geholpen met 112 te woord gestaan voor die vrouw en later ’t verkeer geleid, omdat ik geen EHBO of wat ook heb. Maar ik ben er mee eens dat daar een rotonde moet komen, ook al ben ik er geen fan van.

 10. oja, en die 3e auto heeft ’t gezien en is geraakt door 1 van de auto’s, vandaar ook betrokken bij ’t ongeval.

 11. Het duurt nog wel 4 jaar voordat de nieuwe N18 er ligt , dus een tijdelijk verkeersremmende maatregel is hier wel op zijn plaats ! Die 60 KM zone die helpt hier niet , maar een flinke kronkel in de weg wel !

 12. als je met 80 km er over heen raast ben je al fout bezig want het is een 60 km kruising dus op alle wegen is het 60 km en je moet altijd een kruising voorzichtig naderen
  ben zelf een tijdje met de fiets er gestaan je weet niet wat je overkomt zeker in deze tijd van het jaar niet donker nat en veel te hard rijden als iedereen het rustig aan doet en zich houd aan de snelheid gaat het van zelf goed

  bert

 13. jammer dat er geen 4 jaargetijden mais bestaat want het valt wel op dat als er mais staat in de weilanden rondom de kruizing er beduidend minder ongelukken gebeuren
  maar ja goed uitkijken is natuurlijk het belangrijkste

 14. laat de gemeente daar n rotonde plaatsen en niet rondgaan bij de burgers we betalen hier al genoeg aan.
  er gebeuren teveel ongelukken daar.of anders stoplichten die zijn nuttig.

 15. Al vele jaren prijs daar, voorrang neem je niet maar krijg je! Overzichtelijker kun je het daar niet krijgen, maar het ikke ikke gevoel is bij veel automobilisten flink gegroeid, en het aan de laars lappen van de regels ook. Dus ook het aantal keren dat het daar BOEM doet!

 16. Het is en blijft een kwestie van uitkijken, van alle kanten heb je duidelijk zicht maarja het is daar natuurlijk geen racebaan en je moet je snelheid aanpassen.

 17. en dat terwijl dit een zeer duidelijke kruising is waar je tientallen meters van tevoren kan kijken of er niet iets aankomt.

  @wim, alsof mensen gaan stoppen voor een stopbord bij zo’n overzichtelijke kruising.
  al deze ongelukken hebben te maken met gewoon niet kijken, een kronkel erin zou beter werken, dan kijk je automatisch al meer naar links en naar rechts.

  @cindy, een rotonde zou inderdaad een goed idee zijn voor dit punt.

 18. Erg lastig, en vervelend dat er vaak ongelukken gebeuren op deze beruchte kruising, laten ze daar maar eens een rotonde maken !!!!
  Meer investeren op verkeersveiligheid !!!!

 19. @jeroen

  Handig als we beiden alleen onze voornaam gebruiken 😉
  gelukkig jij niet met hoofdletter.

  Volgende keer zet ik wel ff een initiaaltje extra erbij.

  Tendens is wel duidelijk volgens mij. Kruispunt moet aangepakt worden, omdat mensen te ver kijken en vaak ook nogal hard aan komen rijden.

  Jeroen B

 20. Burger tegen Vernielingen

  @ miranda: stoplichten zijn net zo nuttig als een extra kronkel in de weg….ofwel, totaal nutteloos. Zolang mensen te hard blijven rijden en voorrang NEMEN gaat er nooit wat veranderen.
  En die verkeerslichten; kijk eens naar de kruisingen met de N18 waar er verkeerslichten staan. Ook daar gebeuren regelmatig ongelukken omdat mensen menen dat die lichten niet voor hen gelden en dus met een rotvaart (zo’n 80km/u) door het rode licht rijden. Een ongeval is dan vaak het gevolg.

  Geef niet af op de gemeente. Pas je rijistijl aan, houd je aan de regels die in het verkeer gelden, hou rekening met je mede-weggebruikers en je rijdt een stuk veiliger!

  MVG,

  BtV

 21. Kan je wel iedereen de schuld geven,het ligt toch echt aan de bestuurders ,ik heb gekeken nou het is echt overzichtelijk, mensen moeten zelf beter kijken,je kan daar alles GOED overzien.en een ongeluk zit soms in een klein hoekje,dus extra om je heen kijken kan soms een ongeluk voorkomen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven