Verkeerscontrole in Neede goed verlopen

tn_Afbeelding nieuw Roy 25587NEEDE – Veilig Verkeer Nederland heeft vrijdagavond in samenwerking met de politie een verlichtingscontrole gehouden in Neede. De plaatselijke Renault garage (Herwers) stelde de werkplaats beschikbaar tijdens de controle om kapotte verlichting direct te vervangen.

De politie haalde voertuigen en fietsers van de weg die de verlichting niet in orde hadden. Daar werd een motoragent en een bike-team voor ingezet. In totaal hadden elf automobilisten de verlichting kapot en vijf fietsers werden aangehouden. Vijf mensen kregen een bekeuring voor het rijden met mistlampen, en één persoon droeg geen gordel. 

VVN Berkelland is blij met dit resultaat. “Het valt ons op dat bestuurders de verlichting vaker controleren. We hebben voorgaande jaren veel meer bestuurders aangehouden. Dit is een goed teken”, aldus Peter Gort van VVN Berkelland.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1689]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Verkeerscontrole in Neede goed verlopen”

  1. Reactie op de bezuinigingen bij Centrum voor Muziek en Dans “de Triangel”.

    En onze kinderen dan die graag SAMEN willen musiceren? Muziek is geen luxe maar hoort bij je opvoeding en je leert sociaal samen te werken. Maar ja, het profijtbeginsel d.w.z. alleen jonge mensen die het kunnen betalen mogen muziekonderwijs volgen, de minder bedeelden vallen buiten de boot. Misschien voor een muziekstudent met de naam: “Beun de haas” een gouden kans om les te gaan geven, maar ja, wie gaat er nu in de muziek in Nederland, er is geen droog brood mee te verdienen. Nederlanders houden niet van muziek en “Boze mensen zingen geen lied”. Maar er gloort hoop over de “poal” in Duutsland, ga daar muziekles nemen. De muziekverenigingen puilen daar uit van de jeugd. In Nederland krijgen ze een hangplek die leegstaat en inplaats van een muziekinstrument een hamer en een bijl om de boel te frustreren ofwel te vernielen. Die grote voorhamer kunnen we nu ook gebruiken om de gebouwen met de lesruimten te slopen, die komen nu toch leeg te staan. 45 jaar geleden is “de Triangel “ opgericht door Hans Kropff. Hij bewerkstelligde dat ook alle (gewone kinderen) muziekonderwijs konden volgen als bijdrage aan hun sociaal denken en opvoeding. De “Triangel” in de BREN gemeenten was een feit en werd een begrip. Het grootste gedeelte van deze leerlingen en ook hun kinderen zijn nog steeds actief in het musiceren. Nederland staat op het gebied van muziekverenigingen op het hoogste niveau van de wereld. Dit is mede te danken aan goed opgeleide docenten en dit zijn geen bankiers en of directeuren die met grote bonussen aan de haal gaan maar mensen met een gewoon lerarensalaris w.o. ook de directeur van de muziekschool. Muziekonderwijs wordt ook gebruikt als therapie voor mensen die hun stem kwijt zijn of helemaal niet meer kunnen spreken door een hersenbloeding. Via zangles kunnen ze zich weer en beetje mens voelen. Mensen die reageren op persberichten moeten zich eerst eens achter de oren krabben en bij jonge mensen die musiceren om raad vragen, dan weet je wat een sociale jonge mensen dit zijn. Dat er bezuinigd moet worden is een feit maar er is heel veel geld over de balk gesmeten en dat moet niet en koste gaan van onze kinderen. Niet alleen in Afrika maar ook in Nederland hebben kinderen RECHT op onderwijs. Muziek is levenskwaliteit. Reinier-J. Van den Berg (repetitor)

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven