Winkeliers bijna hele dag zonder stroom

tn_Afbeelding nieuw Roy 25548NEEDE – Winkeliers en enkele bewoners aan de Borculoseweg hebben vrijdag bijna de hele dag zonder stroom gezeten. Donderdagnacht rond 1.45 uur viel de stroom uit. De breuk is ontstaan door een oude pvc-buis die op de stroomkabel drukte. Vermoedelijk jaren terug gebruikt voor de kerstverlichting. Tegen 16.30 uur hadden alle aansluitingen weer stroom.

Omstreeks 13.00 uur was de kabel gerepareerd en konden de ondernemers de lampen weer aansteken. Maar er werd te hard gejuigt. Netbeheerder Liander constateerde dat er ergens nog een breuk zat. Het gaat zeker nog enkele uren duren voordat de stroom erop gaat. Voor de ondernemers is nu de maat vol. “Dit is al de zoveelste storing in deze straat. De kabels zijn oud en moeten vervangen worden. Maar dat gebeurt niet. Schande!”, zegt de eigenaar van Bokdam Antiek.

Bakkerij Stroet is ook getroffen door de stroomstoring. Marcel Stroet heeft meteen handelsonderneming Kwakkel gebeld om een grote aggregaat aan te sluiten (zie foto). Door de snelle actie is de productie in de bakkerij niet stil komen te liggen.

Naast bovengenoemde winkeliers zaten ook het kaashoekje, juwelier Clary en café De Ruif zonder stroom.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1684]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven