Brandweer verbaasd over containerbrand

tn_containerbrand 3-sprong 033EIBERGEN – De brandweer reageerde vrijdagmiddag (oudjaarsdag) verbaasd tijdens het blussen van een container bij school de 3-sprong aan de Beukenlaan. Op 12 september brandde op dezelfde plek ook een kledingcontainer uit. ”Je verwacht dat de school er van geleerd heeft. Vooral nu met al dat vuurwerk laat je de container toch niet buiten staan.”

Rond 16.00 uur moest de Eibergse brandweer naar de school komen om de brand in de container te blussen. Na de bluswerkzaamheden is de container losgeslepen met een slijptol om de smeulde resten na te blussen.

De oorzaak is vermoedelijk vuurwerk. Brandweer Borculo moest vandaag ook twee keer uitrukken. Naar een schoorsteenbrand aan de Geesterse Binnenweg en voor een handbrandmelder die bij Beerten (Harperinkskamp) in Borculo was geactiveerd. Beide was loos alarm volgens onze verslaggever.

Eerdere bericht: Kledingcontainer naast school brandt uit

Update dinsdag 4 januari: (reactie school)
In de week voor de vakantie heeft de directie van de school contact gehad met de eigenaar van de kledingcontainer. Er is toen gevraagd of de container voor de jaarwisseling nog leeg gemaakt zou worden. Die toezegging kwam er. Op de vraag of er een slot op de container zou kunnen, werd geantwoord dat dat niet nodig was omdat de container toch leeg gehaald zou worden. Het is dan ook een beetje wrang om nu te lezen dat de brandweer in het stuk reageert met de opmerking ‘of de school van de vorige brand niets heeft geleerd’… T.o.v. de vorige keer zijn er zeker zaken aangepast/anders; de plek waar de container staat. (vrij van de school muur), regelmatiger contact tussen school en kledingcontainer leverancier inzake het leeg halen van de container, de school is niet 2 weken helemaal dicht; er wordt door de buitenschoolse opvang nog tenminste 3x per week een dag gebruik gemaakt van het gebouw en de voorzieningen. Feit blijft dat je de spullen van een ander niet vernielt!

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=1787]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven