C1000 Eibergen dinsdagmorgen ontruimd

c1000 113-borderEIBERGEN – Rond 11.15 uur vanochtend is de C1000 in Eibergen ontruimd. De brandweer kwam snel met twee wagens ter plaatse en deed onderzoek naar de oorzaak van een sterke ammoniaklucht rond de kassagroep. Ook kwamen er twee ziekenwagens en een medisch ondersteuningsteam ter plaatse. Er zijn meerdere mensen onwel geworden waaronder een personeelslid.

Update 12.10 uur:
Het hele gebouw is afgezet met lint. Niemand mag het pand betreden alleen de brandweer. Er zijn nog meer ambulances ter plaatse geroepen. Het personeel staat veilig buiten. Waarschijnlijk komt de stank door een lekkage bij de koelingen.

Update 12.30 uur:
Er is een personeelslid en een klant afgevoerd naar het ziekenhuis. Meerdere mensen zijn ter plaatse behandeld. Een monteur van Veld koeltechniek is inmiddels ter plaatse om te kijken. Het personeel is opgevangen bij ProWonen. De geur hangt rond de kassagroep. Er is nog niet bekend wat de oorzaak is.

Update 13.45 uur:
Burgemeester Hein Bloemen kwam ook een kijkje nemen. De zaak is nog steeds gesloten. Bijna al het personeel is naar huis gegaan.

Update 14.00 uur:
De winkel is op dit moment weer vrijgegeven door de brandweer.

Update 19.00 uur:
In Ede aan het Rozenplein is op bijna hetzelfde tijdstip ook een supermarkt ontruimd (Albert Heijn). Ook daar werd een sterke ammoniaklucht geconstateerd. Oud supermarkt eigenaar – Mans Koster – liet weten dat ammoniak in de leidingen zit van koelingen. “Er kan een pakking lek zijn geweest.”

Update donderdagmorgen (23 december) 8.00 uur:
Uit onderzoek van de brandweer is gebleken dat de stank veroorzaakt is door kunstmestkorrels. Hoe kwamen deze korrels in de supermarkt terecht? De eigenaar kocht bij een tankstation een zak zout om de stoep voor de winkel ijsvrij te houden. Het laboratorium van de brandweer kwam er achter dat de inhoud van de zak kunstmest was. Dit is in de mat van de winkel aan het werken gegaan samen met water en resten van een schoonmaakmiddel. Hierdoor kwam de stank vrij (ammoniak)

Rectificatie: de medewerkers hebben volgens Patrick Hobbelman geen uur in de stank gezeten en het gesprek tussen de burgemeester en de eigenaar verliep volgens laatste soepel.[nggallery id=1772]

Deel dit artikel:

8 gedachten over “C1000 Eibergen dinsdagmorgen ontruimd”

 1. een c1000 klant

  he net nu het bijna kerst is,
  ik wacht in iedergeval tot de winkel weer open is met boodschappen doen

 2. wachten tot ie weer los is om daar boodschappen te doen?? alsof c1000 de enigste supermarkt is in eibergen..ik ben mooi naar de plus gegaan 😀

 3. hopenlijk is alles weer goed met de werknemers dat is het belangrijkste op dit moment. succes met de heropening.

 4. Een dikke pluim voor Patrick Hobelman en zijn werknemers!! De ontruiming van de winkel ging heel vlug en soepel. Dat Patrick de veiligheid van zijn klanten en personeel boven alles zet dwingt diep respect af.
  Een trouwe klant

 5. Helemaal mee eens….verliep zeer rustig en zonder ook maar enige paniek te zaaien. Ook met de eigendommen die achterbleven in de karretjes die men moest laten staan gingen ze heel zorgvuldig om…die werden netjes op kantoor bewaard……..

  Echt super!

  Heidi

 6. een trouwe klant

  Mensen zijn zo snel geneigd om negatief te reageren.
  Ik wil mijn lof uit spreken voor Meneer Hobelman en zijn medewerkers. Goed gedaan allemaal.

 7. marion springer

  Patrick, je hebt een winkel uit duizenden.
  Nu nog een C ervoor en je bent compleet.

  Daar kan geen lek tegenaaan
  Jij laat je personeel niet in de kou staan.
  Je had even een time-out
  waarschijnlijk was de koeling te koud.

  Aan je personeel heeft het niet gelegen
  Zij zijn voor mij in waarde gestegen
  Ook al waren de snuitjes een beetje bleek
  Ik werd net zo vriendelijke behandeld als vorige week.

  Ach ja en dan komt er ook nog eensstylist Hein
  Onze nieuwe Jan de Bouvrie, dat is fijn
  waarschijnlijk een praatje over pracht en praal
  hoe de stoelen moeten zijn in de vergaderzaal.

  De nieuwe slogan voor Berkelland ga ik nu noemen:
  Wees gerust, zeg het met Bloemen.

  Marion Springer

 8. Ik schrok me dood,
  maar het bleek nog wel mee te vallen, en de winkel was rond 4 uur gelukkig weer open! 🙂

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven