Hot nieuws: Ruurlo krijgt schaatsprimeur!

tn_Afbeelding nieuw Roy 26323RUURLO – De leden van ijsclub Ruurlo sprongen vrijdagmiddag een gat in het ‘ijs’ toen ze hoorden dat Ruurlo de schaatsprimeur krijgt van de vier ijsclubs die Berkelland heeft. De vrijwilligers waren volop bezig met de voorbereidingen voor zaterdagmiddag dan wordt de nieuwe baan aan de Wiersseweg om 13.00 uur geopend door niemand minder dan sinterklaas.

In Borculo en Neede is het bijna honderd procent zeker dat de ijsbanen niet open gaan. “We hebben vanmorgen weer proefboringen gedaan. Het ijs is nog te dun op verschillende plekken. Met de weersvoorspellingen die er aan komen is het gewoon niet haalbaar om de baan in orde te krijgen. Het gaat zondag al weer dooien”, vertelt Ben van Dijk bestuurslid van de Needse ijsclub.

Bij de ijsbaan in Borculo trof onze journalist – Roy Nijman – geen activiteiten aan. De club laat ons weten: “Vrijdagmorgen hebben we gekeken naar de dikte van het ijs. Het is nog niet veilig om erop te gaan. Vanmiddag gaan we weer kijken maar ga er maar vanuit dat er niet geschaatst kan worden.”

In Ruurlo staan de banken al klaar (zie foto en film). Morgenvroeg wordt de baan schoongeveegd en kunnen alle schaatsliefhebbers uit Berkelland daar terecht.

Update vrijdagavond:
We hebben deze week al eerder gemeld dat de ijsbaan in Holterhoek zaterdag ook open gaat. Vanaf 11.00 uur kunt u daar schaatsen. De entree is één euro. De baan wordt niet onderhouden door een ijsvereniging maar door Harrie Overkamp.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1739]

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Hot nieuws: Ruurlo krijgt schaatsprimeur!”

  1. IJsbaan Haarlo vrijdag middag al open voor de Jeugd

    Zaterdag grote ronde 300meter goed natuurijs

  2. Mooi dat Ruurlo weer duidelijkheid heeft over de ijsbaan. Nu maar hopen op strenge winters de komenen jaren!!

    Willem

  3. gefeliciteerd Ruurlo met het behalen van dit ,maar maak je over neede geen zorgen hoor daar moet eerst 80 centimeter water bevroren worden. Zo jammer doe de helft minder water en je hebt de eerste echte marathon maar ja net zo als alles in Neede we lopen er weer achter aan.Groeten

  4. @eishein:

    U kunt niet lezen in het artikel staat de primeur van de vier ijsclubs. Daar gaat het om…………………..

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven