Opnieuw problemen met ammoniaklucht

BORCULO/BELTRUM – Brandweer Borculo moest vrijdagnacht twee keer uitrukken. Rond 2.30 uur kwam de eerste melding bij de vrijwilligers binnen. Ze moesten naar het Andriessenhuis aan de Koppeldijk voor een hinderlijke lucht. Uit onderzoek (metingen) is gebleken dat er door een soort dooimiddel een sterke ammoniaklucht is vrijgekomen bij de ingang van het pand.

Net als bij de C1000 in Eibergen kwamen er resten in de inloopmat terecht en zorgde voor een chemische reactie die de ammoniaklucht veroorzaakte. Het probleem kon door schoonmaken snel opgelost worden. Het pand is niet ontruimd. De medewerkers kregen het advies om het middel niet meer te gebruiken.

De brandweermensen werden dezelfde nacht (4.15 uur) weer opgepiept voor een gebouwbrand aan de Bruggertweg in Beltrum.

Het betrof daar een kleine smeulbrand in een gemetselde deel van een schoorsteen. Een laag as was vlam gaan vatten. Alles werd schoongeveegd daarna kon de brandweer huiswaarts.

Eerdere bericht: C1000 Eibergen dinsdagmorgen ontruimd

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven