‘Schapentrektocht leek op een sprookje’

_HTH0051EIBERGEN – Herders Hans Abbink en Henk Mulders maakten zondagmiddag met maar liefst tweehonderd schapen een trektocht door de sneeuw. Het winterse landschap zorgde voor een sprookjesachtig tafereel (zie foto’s en film). De schapentrektocht begon bij het Assink Lyceum en ging over de Winterswijkseweg richting hotel de Greune Weide.

Jozef en Maria speelden de hoofdrol. De herders moesten voor hen een overnachtingsplek zoeken. Bij de Greune Weide aangekomen werd het duo opgewacht door de Herbergier. Die had voor Jozef en Maria helaas geen slaapplaats maar nog wel een plekje in de stal.

Voor de kinderen waren er activiteiten opgezet, schminken, knutselen en het aller-leukste ponyrijden. Ook werd er een slee achter de viervoeters geknoopt. Greet Abbink reageert zeer positief na afloop van het gebeuren. “We hadden niet verwacht dat er nog zoveel mensen kwamen kijken. Het was een prachtig gezicht in de sneeuw.”

Er is doormiddel van verkoop van producten ook geld ingezameld voor het KiKa fonds. Er is in totaal 400,00 euro ingezameld. Fotograaf Han te Hennepe en cameraman Jeroen Sloot gingen zondag voor NUB op pad. Zie hieronder!

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=1769]

Deel dit artikel:

7 gedachten over “‘Schapentrektocht leek op een sprookje’”

  1. jolanda de vries

    geweldige tocht was het! ik kwam ze toevalig tegen toen ik met man en dochter aan het sleetjerijden was bij ons achter en ze net onderweg waren richting het assink om Josef en Maria op te halen… t was een plaatje!!! ik heb er dan ook veel foto`s van gemaakt

    Jolanda de vries

  2. Prachtige foto’s!!!!!Helemaal super dat dit gedaan word…helaas dat ik er niet aan gedacht had…

  3. Schitterend filmpje!! Mijn complimenten voor de maker. Ook de foto’s zijn fantastisch!
    Greet

  4. Geweldig om dit zo te zien. Ik heb het niet eens in het echt gezien, maar het filmpje toont al genoeg qua muziek en beeld hoe je naar de Kerst kunt toeleven en hoe mooi wit landschap kan zijn.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven