Winkeliers hebben het centrum gepimpt

EIBERGEN – Een groep ondernemers uit Eibergen heeft dinsdagavond de handen uit de mouwen gestoken om het hele centrum te voorzien van honderdvijftig kerstbomen. Zoveel bomen hebben er volgens de Eibergse Ondernemers Vereniging nog nooit gestaan. De bomen sieren de Brink, Grotestraat en de J.W. Hagemanstraat.

“We hebben dit jaar voor het eerst huurbomen in Eibergen. Ze worden na de kerst door een hovenier uit Groenlo weer omgehaald. Die zet ze weer in de grond. En in 2011 kunnen we ze weer gebruiken. Een goed voorbeeld van recycling”, aldus Marieke Altena.

Er gaat deze week nog meer gebeuren met de kerstbomen. Schoolkinderen mogen tot vrijdag meerdere bomen pimpen. Scholen kunnen hier een mooie prijs mee winnen.

In het centrum komt ook nog een grote kerstboom deze wordt geplaatst door de VAN.

Update dinsdagavond 23.00 uur:
We kregen zojuist te horen dat de leden van de EOV bij elkaar meer dan 10.000 euro aan cadeaubonnen uitdeelt tijdens de prijsuitreiking van de sinterklaasactie. Vrijdagavond om 19.00 uur gaat dat gebeuren bij de Lindeboom. De hoofdprijzen zijn 1000, 750 en 500,00.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1748]

Deel dit artikel:

15 gedachten over “Winkeliers hebben het centrum gepimpt”

 1. Zijn deze bomen wel brandveilig? Er wordt de laatste tijd in de weekeinden zoveel vernield…

 2. fijn dat ze het hebben versiert kunnen we misschien tot zaterdag van genieten dan zal het wel weer gesloopt worden helaas

 3. 10.000 euro aan cadeaubonnen is hier de BTW er al vanaf immers sinterklaas is al in spanje ???

 4. En nu maar hopen dat je je mobiel mag gebruiken om filmpjes en/of foto’s te maken bij vernielingen en hem niet hoeft in te leveren. Zie ook bericht : 28-11 Twee kerkgangers op de bon geslingerd.

 5. Eric,

  dat is jammer ! Als je Roy had getipt(zoals wij wel hebben gedaan…) was hij zeker naar Ruurlo gekacheld om hier een mooi stukje van te maken.
  De bomen staan ook in Ruurlo mooi in het gelid ! Goede Kerst !

 6. Namens het bestuur van de EOV wil ik op deze wijze alle ondernemers en vrijwilligers, die gisterenavond 150 bomen in ons centrum hebben geplaatst bedanken voor hun inzet.

  We zien elkaar vast aanstaande vrijdag op de kerstmarkt in het centrum van Eibergen!

 7. Erg leuk dat de scholen de bomen mogen versieren, de kinderen zijn erg trots op hun versierde bomen in het dorp.
  Laten we inderdaad hopen dat iedereen er zo over denkt en de kunstwerkjes van de kinderen netjes laten hangen.

 8. GELUKKIG HEBBEN EEN PAAR VRIJWILLIGERS HET IDEE GEOPPERD OM CAMERA’S TE MONTEREN OP NIET NADER TE BEPAALDE PLAATSEN DIT IS ALLEEN TER PREVENTIE. MISCHIEN SCHRIKT HET BALDADIGE MENSEN AF! HOPENLIJK HOEVEN ZE NIKS TE AN TE GEVEN . PRETTIG KERSTFEEST. GR FRANS

 9. @Frans,
  We kunnen dus binnenkort de youtube filmpjes bekijken? Niet slim om zoiets hier neer te zetten, hie kickt de jeugd toch weer op.

 10. Zou het niet beter zijn om al die baldadigheden en vernielingen niet te melden om deze site en alleen voor het nieuws te gaan en positieve zaken uit onze gemeente?
  Komen deze negatieve zaken ook niet in beeld en geeft het ook geen aanleiding tot ….

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven