Zaterdag mogelijk eerste ijsbanen open

RUURLO/EIBERGEN – Als alles mee zit dan kunnen aanstaande zaterdag de eerste schaatsliefhebbers het ijs op. In Ruurlo aan de Wiersseweg is de nieuwe ijsbaan dinsdag onder water gezet. De voorzitter – Van der Mast – denkt dat bij voldoende vorst de baan dit weekend (zaterdag) geopend kan worden. In Holterhoek gaat de baan zaterdag ook open. Vanaf 11.00 uur kan men daar baantjes trekken.

De ijsbaan aan de Waterleidingdijk in Neede kan nog niet open het ijs is daar op dit moment vier centimeter dik. ”Dat moet zeven en een halve centimeter zijn om er op te kunnen schaatsen”, aldus ijsmeester Wim Beernink. In Eibergen is het zeker niet mogelijk om op de Ballastput te schaatsen. Voorzitter van de Eibergse IJsvereniging – Piet de Wit – geeft aan dat het te hard waait en de sneeuw voor problemen zorgt.

De Wit vertelde woensdagavond nog wel een primeur. “We mogen van het Waterschap Rijn en IJssel gebruik maken van de natuurvijver aan de Borculoseweg. Deze is te vinden naast het voormalige pand van ProWonen net buiten Eibergen. Onze vrijwilligers houden de baan schoon. Het is alleen bedoelt voor kinderen. Dus we kunnen misschien toch nog wel schaatsen vanaf zaterdag.”

De voorzitter van IJsclub Borculo gaf woensdagavond aan dat het ijs nu drie centimeter is. “Te dun dus om erop te komen. We moeten zes en een halve centimeter hebben. Deze dikte is voor ons veilig genoeg. De sneeuw die nu op de baan ligt zorgt voor een deken. De vorst kan er moeilijk doorheen. We hopen natuurlijk dat de baan zaterdag open kan maar dan moet het niet gaan sneeuwen”, zegt voorzitter Wicher Soek.

Zijn er nog meer ijsbanen in Berkelland? Geef dan hieronder uw reactie. Wij roepen de ijsverenigingen in Berkelland op om doormiddel van een reactie onder dit artikel de Berkellanders op de hoogte te houden van de stand van zaken.

Update woensdagavond 23.20 uur:
Morgen (donderdag) is de ijsbaan in Haaksbergen geopend. Dat werd zojuist gemeld aan de redactie van deze site. Vanaf 12.00 uur is iedereen welkom aan de Scholtenhagenweg. Tot 21.00 uur is de baan geopend. Op vrijdag is de ijsbaan open van 10.00 tot 17.00 uur. Daarna volgt er een 2e of 3e schaatsmarathon van Nederland in samenwerking met de KNSB. Dus Berkellanders u hoeft niet te wachten!

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Zaterdag mogelijk eerste ijsbanen open”

  1. Ruurlo!!!!!!!!!!

    Rondom het kasteel begint het ook aardig dicht te trekken, daar kunnen we denk ik zaterdag ook schaatsen.

  2. De Eibergse IJsvereniging houdt maar vol dat de Ballastput de mooiste ijsbaan van Gelderland is. Maar wat heb je nou aan een ijsbaan die eens in de tien jaar geopend is?

    Dat betekent dus dat je gewoon GEEN ijsbaan hebt, want zo kun je het niet meer noemen. De Eibergse jeugd moet het doen met allerlei krabbelbaantjes. Tijd dat de Eibergse IJsclub hier eens goed over nadenkt en op zoek gaat naar een andere, ECHTE ijsbaan.

  3. @arjan, ja gewoon de maat weer onder laten lopen.
    De maat ligt ook beter centraal dan de Ballastput. er zal alleen wat meer verlichting moeten komen maar dat moet ook wel te regelen zijn.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven