‘Berkellandse ijsbanen hoeven niet open!’

IMG_4706GELSELAAR/EIBERGEN – De ijsbanen in Berkelland hoeven niet meer open! Waarom niet? Meerdere straten in Berkelland zijn spek- en spekglad. De bewoners aan de Krebbersweg in Gelselaar hebben woensdagmiddag hun straat zelfs gebruikt als ijsbaan. ”Het is vandaag zo glad bij ons in de straat dat je er beter kunt schaatsen dan lopen of autorijden”, zegt Bernd-Henk Voskamp.

De ijzers werden ondergebonden. En de nodige ‘baantjes’ werden getrokken (zie foto’s). Voskamp: ”Eigenlijk is het schande dat we op de straat moeten schaatsen. Er is hier sinds de sneeuwval maar één keer een sneeuwschuiver geweest. Een strooiwagen hebben we nooit gezien. Of we dit vaker hebben gedaan? Ik woon al lang in Gelselaar maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

De redactie van Nieuwsuitberkelland.nl kreeg woensdagavond ook meerdere telefoontjes binnen van mensen die de aula in Eibergen bezochten om afscheid te nemen van hun dierbare. De straat voor het gebouw aan de Whemerdijk is ook spek-en spekglad. ”Dit is echt ongeloofelijk dat de gemeente hier niet strooit. Er zijn vanavond meerdere mensen gevallen. Dat kan toch niet bij zo’n gelegenheid”, zegt de persoon aan de telefoon.

Onze journalist ging een kijkje nemen en maakte een filmpje van de ijsbaan voor aula ‘Salem’.

Foto’s Bernd-Henk Voskamp:
[nggallery id=1791]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven