Eibergenaar wordt tiende tijdens Dakar

EIBERGEN – Na drie weken avontuur is Hugo Kupper uit Eibergen op 19 januari weer thuis. Hij heeft mee gedaan aan de Dakar, de zwaarste rally ter wereld volgens kenners. Als navigator op een servicetruck heeft hij twee weken lang door de mooiste gebieden van Argentinië en Chili geracet. Afgelopen zondag was de laatste dag voor de deelnemers.

Sinds vier jaar maakt Hugo deel uit van het Duitse Hamburger Software Rallyeteam. Een rode buggy bestuurd door Matthias Kahle is het voertuig dat voor de wedstrijd rijdt en de truck bestuurd door Matthias Behringer fungeert als snelle service mocht er onderweg tegenslag zijn.

De prestaties waren dit jaar voor zowel de buggy als de truck bijzonder goed. Beide hebben ze de 10e plek algemeen weten te bemachtigen. De buggy is daarnaast 1e in het twee-wielaangedreven klassement en de truck is 1e als standaard race-truck. Voor de truck een geweldige prestatie als je bedenkt dat de eerste prioriteit is het assisteren van de buggy, zo moest in etappe 11 de buggy ca 280 km. door de duinen gesleept worden.

Het waren spannende dagen, voor zowel de leden van het raceteam, als voor de thuisblijvers, de etappes zijn lang en uitputtend, het was een ware veldslag. Veel teams hebben dan ook de finish niet gehaald. Familie en vrienden thuis hebben Hugo en zijn team op de voet gevolgd, dit kan namelijk via de internetsite van de Dakar.

Het thuisfront wist vaak nog eerder de binnenkomsttijd dan het team zelf, een sms naar de mannen in het veld was dan ook gebruikelijk.

Beelden van de rit:

[nggallery id=1823]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven