Indoor klootschieten voor eerst in regio

HAARLO – Aanstaande zondag (9 januari) wordt er voor het eerst in de Achterhoek kennis gemaakt met het indoor klootschieten. Door de jeugd van 8 tot 18 jaar van de Acherhoekse Klootschieters Federatie (AKF).

Indoor klootschieten bestaat al een tijdje en is afkomstig uit Duitsland waar de jeugd ’s winters bij slecht weer naar binnen gaat om te trainen en hun conditie op pijl te houden. Mark Schutten: “Hier in de Achterhoek zijn we nu ook besmet met het indoor klootschieten. Dit is voor de jeugd een goede kans om eens kennis te maken met de vorm van klootschieten.”

Nadat de jeugdige klootschieters in 2010 al eens kennis hebben gemaakt met het onderdeel veld op de eerste veldbaan in de Achterhoek. Gaan zij zondag tussen 09.30 en ongeveer 12.00 uur kennismaken met het indoor klootschieten. Deze morgen word gehouden in het kulturhus van Haarlo aan de Wolinkweg.

De jeugd zal begeleid worden door diverse trainers en leiders van de verschillende verenigingen afkomsten uit Zwolle (kv. Zwolle), Borculo (Respelhoek), Ruurlo (’t Broek), Lochem (Kv Klein Dochteren) en Haarlo (Kv De Onderlingen).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven