Jamin verdwijnt na 65 jaar uit Eibergen

tn_afbeelding-nieuw-roy-26624EIBERGEN – Na ruim vijfenzestig jaar verdwijnt de Jamin-winkel uit het centrum van Eibergen. Eigenaar Jan Lenderink (65) gaat met pensioen. Zelf runde hij samen met zijn vrouw – die vijf jaar terug is overleden – de zaak 38 jaar. Lenderink: “Het is mooi geweest ik ga nu genieten van mijn vrije tijd. Met veel plezier heb ik al die jaren in de winkel gestaan.”

De schoonouders van Lenderink zijn 65 jaar geleden begonnen met de Jamin-winkel. De vrouw van Jan heeft in 1972 de zaak overgenomen. Samen hebben ze al die jaren snoep en andere producten verkocht.

De zaak aan de Brink gaat niet dicht. Een neef van Jan – Wouter Verdaasdonk –  neemt de zaak over samen met zijn partner Jacqueline. De naam Jamin verdwijnt dus definitief. ‘De Brink’ gaat het heten. Het wordt een winkel waar snoep en cadeauartikelen worden verkocht. De nieuwe zaak gaat op 18 februari open.

“Wat ik het leukste vond aan al die jaren? De avondvierdaags, en de kerst sprak mij het meeste aan. Ik hou van gezelligheid en dat hebben de mensen ook wel gemerkt in de zaak. We maakten altijd een praatje. Via deze weg wil ik iedereen bedanken”, aldus Lenderink.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven