‘U hoort er hier niet bij als u niet meedoet’

tn_Afbeelding nieuw Roy 26976BORCULO – ”Waar u ook woont in Berkelland ze hebben allemaal septemberfeesten, kermissen, braderieën en andere festiviteiten. Als u daar niet van houdt dan geef ik u één goede raad ga dan gewoon in CenterParks zitten. U hoort er echt niet bij al u niet meedoet”, die uitspraak deed burgemeester Hein Bloemen donderdagavond tijdens de informatieavond voor de nieuwe inwoners van Berkelland (zie film).

Met deze woorden wilde de burgervader duidelijk maken dat er erg veel tradities zijn in de gemeente Berkelland. Ruim honderd nieuwe inwoners maakten donderdagavond gebruik van de kennismakingsavond bij buitencentrum Kerkemeijer. Via een toneelstuk werd er van alles verteld over het reilen en zeilen in de gemeente. Denk dan aan de bezuinigingen, wegen, afval, recreatie en aanvragen van documenten. Inwoners mochten ook vragen stellen aan burgemeester en wethouders en daar werd volop gebruik van gemaakt.

Het waren vooral klachten. Een inwoonster uit Ruurlo heeft donderdag een ongeval gehad op de bussluis aan de Nieuw Weg volgens haar is het niet duidelijk aangegeven dat de sluis daar ligt. Wethouder Markink gaf aan dat er nog eens goed naar gekeken wordt. Een ander punt was hondenpoep.

Volgens een bewoonster aan de Berkenlaan in Borculo is het niet normaal hoeveel hondenpoep daar in de buurt ligt. Ze vroeg om speciale bakken waar de uitwerpselen ingegooid kunnen worden. Maar die komen er niet. ”Mensen die een hond hebben moeten zelf de poep opruimen. Het is hun eigen verantwoordelijkheid. Dat doe ik zelf ook”, aldus Bloemen.

Aan de Wildenborgseweg (nieuwbouw tegenover de Lidl) zijn de huisnummers niet goed zichtbaar. “Het maakt mij niet zoveel uit maar het is wel belangrijk voor de hulpdiensten.” B&W heeft toegezegd dat er naar gekeken wordt.

De gemeente kreeg ook een groot compliment van een bijzondere nieuwe inwoner: een programmamaker van het programma ‘Nu we er toch zijn’. “Ik woon zelf naast Kerkemeijer. Er wordt hier bijzonder veel gedaan aan onderhoud. Nieuwe bruggen, wegen noem maar op. Een groot compliment voor de aanvoerder van deze gemeente. Dat mag ook een keer gezegd worden. Als we hier waren geweest met het programma dan had de burgemeester een grote prijs gewonnen”, lacht de programmamaker.

In totaal heeft Berkelland 800 nieuwe inwoners (2010). De oudste inwoner wordt dit jaar 106 jaar.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1836]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven