Kijkje bij het carbidschieten in Eibergen


EIBERGEN – Cameraman/journalist Jeroen Sloot ging op oudjaarsdag voor Nieuwsuitberkelland.nl een kijkje nemen tijdens het carbidschieten aan de Leugemorsweg in Eibergen (zie film). De carbidschieters vertelden met veel passie over de oude traditie. Ook op andere plekken in Berkelland waren de harde knallen ook te horen. Bijvoorbeeld in de Dijkhoek. Daar werd een carbidkanon gebruikt!

Heeft u foto’s en filmpjes (link youtube) stuur het dan naar [email protected] en wij zitten het op de site zodat heel Berkelland het kan zien.

Update zaterdagmiddag 16.15 uur:
In buurtschap ’t Loo waren op oudjaarsdag oerknallen te horen. ”
Hierbij heb ik een aantal foto’s van de Oerknal vanaf de lokatie buurtschap ’t Loo, dit is pas carbid schieten. De deksel van de bus weegt zo ongeveer 12-14 kg, en deze wordt gemiddeld zo’n 300 tot 350 meter weggeschoten. Dus een echte oerknal”, aldus Wim Ruiters die ons onderstaande foto’s stuurde!

Carbidcanon in Dijkhoek:

Ingezonden film uit Ruurlo:

Filmpje carbidschieten buurtschap ’t Loo:

Carbidschieten in beltrum (ingezonden):

Carbitschieten in ’t Loo:
[nggallery id=1789]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven