Laatste woning wijkplan de Berg gesloopt

NEEDE – Nadat eerder dit jaar al een flink aantal woningen in de steigers is geplaatst voor onderhoud werkzaamheden, zijn ook de sloopkranen in wijk De Berg en De Koppel actief (geweest). Vanaf half oktober is RGS Slooptechnieken in de wijken bezig met de sloop van meerdere woningen.

De planning was om alle woningen uit fase 1 voor het einde van 2010 te slopen. De vorst heeft de werkzaamheden enigszins vertraagd. Afgelopen donderdag 20 januari is de laatste woning uit fase 1 van de wijkplannen gesloopt. Het betrof de woning aan de H. ten Broekestraat 24 in Neede.

Onder toeziend oog van wethouder Leo Scharenborg nam manager Vastgoed van ProWonen Jan Stoel plaats in de kraan om de laatste woning vakkundig tegen de grond te werken. Vanaf begin november werd een start gemaakt met het slopen van woningen in Neede. De Bonkertskamp was als eerste  een lege vlakte. Fase 1 bestaat in totaal uit 54 te slopen woningen.

Het gaat om woningen aan de Bonkertskamp, Rutgerinkdijk, Dr. A. Th. Plantenstraat, Wethouder H.J. ten Raestraat en H. ten Broekestraat. Eind oktober 2010 is voor de vertrekkende bewoner een afscheidsbijeenkomst georganiseerd. In Neede vindt nog een aanvullend archeologisch onderzoek plaatst. De uitkomst hiervan is medebepalend voor de bouwvolgorde voor de nieuwbouw. Ook voor De Berg geldt dat ProWonen verwacht de nieuwbouwwerkzaamheden medio maart 2011 op te starten. Klomps Bouwbedrijf gaat de nieuwbouw uitvoeren.

Vanaf begin 2009 is het herhuisvesten van bewoners begonnen. De eerste bewoners waren al in het eerste kwartaal elders gehuisvest. In september 2010 hadden alle bewoners (op één na) een andere woning gevonden. Het merendeel van de bewoners is in Neede blijven wonen. Een aantal mensen is zelfs in de wijk, soms zelfs in dezelfde straat, blijven wonen. Het ging dan vaak om de verhuizing naar een woning die groot onderhoud ondergaat. Ook groot onderhoud maakt deel uit van het wijkplan.

Een aantal bewoners uit fase 1 heeft aangegeven terug te willen keren naar een nieuwbouwwoning in fase 1.
[nggallery id=1830]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven