Carnavalsoptocht zet Neede op de kaart

tn_Afbeelding nieuw Roy 27808NEEDE – Je gelooft het bijna niet. Zondagmiddag hebben ruim 30.000 mensen de carnavalsoptocht in Neede bijgewoond. Langs de route stond het op sommige plekken zes rijen dik. Het publiek genoot met volle teugen. En dat was aan de gezichten af te lezen (zie foto’s). De optocht heeft Neede weer op de kaart gezet!

In totaal telde de carnavalsoptocht 2500 deelnemers (driehonderd meer dan in 2010). De hulpdiensten – een ambulance en politie –  moesten tijdens de optocht ter plaatse komen. Er was volgens de organisatie een man onwel geworden langs de route. Er gingen ook geruchten rond dat er een aantal mensen gewond zijn geraakt ter hoogte van het Danspaleis.

Maar dat verhaal klopt niet. Wel is op die plek een as gebroken van een carnavalswagen. Maar er zijn geen mensen van de wagen gevallen en gewond geraakt. Er doken ook bekende Nederlanders op. Ben Saunders deed Neede aan (zie foto’s).

Oja, de Vlearmoes is ook teruggevonden. Hij hing aan de wagen van Hola uit Haaksbergen. Nieuwsuitberkelland.nl maakte foto’s en film. Zie hieronder!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1889]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven