Gerdy Klein Haneveld (57) onderscheiden

tn_Afbeelding nieuw Roy 28063EIBERGEN – Tijdens het voorjaarsconcert van Euphonia is Gerdy Klein Haneveld (57) zaterdagavond onderscheiden. Loco-burgemeester Leo Scharenborg spelde in een bomvolle Pickerhal (900 man) de Koninklijke Onderscheiding op. De instructrice van de majorettes had dit niet verwacht en barste tijdens de overhandiging in tranen uit (zie video).

Gerdy viert dit jaar haar 35-jarig jubileum als instructrice van muziekvereniging Euphonia. In 1976 is zij begonnen als instructrice van de minirettes. Sinds 1981 is de Eibergse actief bij de majorettes.

Daarnaast geeft Klein Haneveld vanaf 1970 les bij de Eibergse Gymnastiek Vereniging, nu genaamd Odival. Ze heeft lessen verzorgd voor verschillende onderdelen. Op dit moment verzorgt ze de conditiegym voor dames en de gym voor verstandelijk gehandicapten.

Verder is Gerdy sinds 1998 toehoorder/adviseur van de landelijke Federatieraad van de Koninklijke Nederlandse Federatie van muziekverenigingen, afdeling Gelderland/Flevoland. En dat is nog niet alles: sinds 1998 bestuurslid van de doelgroep Majorette, Twirl en Color Guard.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1898]

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=1899]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven