Eibergse markt trekt bijna 40.000 mensen

_HTH1229EIBERGEN – Ongeveer 40.000 mensen hebben op Koninginnedag een bezoek gebracht aan de oranjemarkt in het centrum van Eibergen. Het zonnige weer was toch wel één van de grootste oorzaken van deze stormloop. Andere markten in Berkelland konden hier niet aan tippen. En dat was aan alles te zien, vooral de horeca deed goede zaken op de overvolle terrassen.

Naast de traditionele kramen waren er veel andere activiteiten te zien. De touwtrekkers van touwtrekvereniging Eibergen trokken letterlijk en figuurlijk veel aandacht. Zij hadden de oude gewichttrekbox weer tevoorschijn gehaald. “Dit was twintig jaar terug een begrip in Eibergen. Er werden toen zelfs competities gespeeld. We hopen natuurlijk dat we er nieuw leven in kunnen blazen. De aanwezigheid op de markt is het begin”, aldus Gerrit Bollen.

Veel mensen vonden de demonstraties van de brandweer ook interessant. Het korps uit Eibergen had naast het spektakel ook een wedstrijd in het leven geroepen. Mensen konden het gewicht van een tankautospuit raden. Muziekliefhebbers kwamen voldoende aan hun trekken op de Koninginnemarkt. Van straatmuzikanten tot de dames van de Vrolijke Noot.

Zaterdagavond is de markt ook te zien in het programma Hart van Nederland (SBS6). Om half elf (late editie). De markt is verders prima verlopen. Alleen waren er veel klachten over het parkeergedrag van de bezoekers overal stonden auto’s geparkeerd. Er was bijna geen parkeerplek te vinden. Zelfs de parkeerplaats bij het Spieker was gevuld. De politie heeft niet opgetreden.

De VVV kijkt terug op een geslaagde dag. “We hebben zelfs omgeroepen dat de kraamhouders een half uur langer door mochten gaan. Zo gezellig en druk was het”, zegt de manager (Anja Klaver) van de Eibergse shop.

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=1980]

Foto’s Nadi Zoetebier:
[nggallery id=1984]

Foto’s Wim Stevenhagen:
[nggallery id=1985]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven