Groot paasvuur in de tuin van ome Gerrit?

tn_Afbeelding nieuw Roy 28957EIBERGEN – Wie is ome Gerrit? Burgemeester Hein Bloemen herhaalde deze naam meerdere malen tijdens de toespraak vlak voor het aansteken van het paasvuur op de Maat in Eibergen. “Ja, beste mensen u staat nu in de achtertuin van ome Gerrit. Dat is de grond van oud-burgemeester Smits die dit allemaal aan u heeft nagelaten.” Veel mensen moesten lachen om deze woorden.

Rond half negen kreeg de burgemeester de eer om het paasvuur aan te steken. Dit is de eerste keer – sinds Bloemen werkzaam is in Berkelland – dat hij de boake in Eibergen aan mocht steken (zie video). Samen met de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer (VAN) werd het paasvuur met fakkels aangestoken.

Binnen een minuut stond de bult met hout in lichterlaaie. “Ik heb nog nooit gezien dat de mensen zo snel op afstand naar het vuur staan kijken. Wat een hitte”, vertelt voorzitter Gerbert Oonk. Over bezoekers had de organisatie niets te klagen. Duizenden mensen kwamen op het vuur af.

Oja, we kwamen iemand tegen die toch een beetje bang was voor het paasvuur. De jongen was op een basketbal-doel geklommen. Prachtig gezicht (zie foto).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1973]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven