Paaseieren zoeken onder water kan ook!

_HTH1151BORCULO – Paaseieren zoeken onder water? Ja, het is echt waar! Maandagmorgen hebben twaalf duikers van duikteam Calypso paaseieren gezocht in het Hambroekplas. Op acht meter diepte was het zoeken geblazen. In totaal waren er negentig eieren verstopt. Zevenenzestig stuks werden er boven water gehaald. NUB was erbij! (zie foto’s).

Eigenaar Ron Loos van het Borculose duikteam geeft aan dat de eieren een dag van te voren verstopt zijn in het Hambroekplas. “Het gaat vooral om het gezellig samen zijn. Mensen uit heel Berkelland en zelfs uit Goor zijn het water ingedoken. Volgend jaar gaan we dit weer doen.”

Ton Huijsman (Neede) en zijn duikmaatje Nick Reinderink (Borculo) hebben de meeste eieren gevonden. Maar liefst vijfentwintig werden er van de bodem geraapt. Ze eieren vielen wel op want ze waren geverfd. In totaal zijn er 67 eieren uit het water gehaald.

Dit is wat anders dan eitjes zoeken in een weiland, tuin of in de zandbak. Unieke beelden zie foto’s en filmpjes!

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=1977]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven