Beroemde nijlgans is verlost van visdraad

tn_Afbeelding nieuw Roy 29513EIBERGEN – Het is misschien wel de beroemdste nijlgans van Nederland. Vorige week kwam hij nog in het nieuws omdat de dierenambulance in actie moest komen om het diertje te verlossen van visdraad. Maar die lange reddingsactie bij de stuw in Mallum mislukte. Zaterdagmiddag is het dan toch iemand gelukt. Sonja Grooters (40) uit Neede is de redder in nood.

“Ik ging samen met mijn man naar de stuw om een poging te wagen. We gingen er eigenlijk vanuit dat het niet ging lukken. Met brood hebben we de gans naar de oever gelokt en dat lukte. Op een afstand van een meter heb ik hem bij zijn vleugels kunnen pakken”, vertelt Grooters zondagmiddag trots. Na het vangen van de nijlgans hebben Sonja en Hans het visdraad dat om de poten zat verwijderd met een schaar.

”Toen we klaar waren hebben we de gans weer vrijgelaten. Hij zwom weer naar het midden van de Berkel, wat zal dat een heerlijk gevoel geweest zijn met bevrijde poten in het water. Aan de overkant begon hij zijn veren te poetsen en krabde hij zich eens op de kop, iets wat hij al maanden niet meer had kunnen doen. Daarna nam hij een paar grote stappen langs de kant en begon heerlijk met zijn kop in het water te poedelen.”

Het verhaal over de nijlgans ging na de publicatie op deze site al snel rond bij de vogelwerkgroepen in Berkelland. Sonja Grooters zit al meer dan tien jaar bij de vogelwerkgroep in Neede. Vandaar haar liefde voor vogels.

Eerdere bericht: Nijlgans is de dierenambulance te snel af

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2021]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven