Nijlgans is de dierenambulance te slim af

tn_Afbeelding nieuw Roy 29255EIBERGEN – De dierenambulance is zaterdagmiddag vanaf 16.30 uur bij de stuw in Mallum uren bezig geweest om een nijlgans te vangen. Het diertje had visdraad om beide poten en kon daarom bijna niet lopen (zie foto’s). Met een speciale boot gingen twee medewerkers de Berkel op om de gans met netten te vangen. Maar de inzet werd niet beloond.

Rond half acht hebben Olette van der Werf en Gert Wissing het bijltje erbij neergegooid. “Elke keer dook de nijlgans onder water. Hij was ons gewoon te slim af. We hebben ons best gedaan. Dit steekt me wel, we hadden de gans graag willen helpen.”

Ook is er geprobeerd om de gans met brood te lokken maar het beestje bleef op een paar meter afstand stilstaan. De politie kwam ook nog even ter plaatse om poolshoogte te nemen. De ‘reddingsactie’ trok veel bekijks.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1998]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven