Filmer Wensink laat oude tijden herleven

wensink-goedEIBERGEN – Vanaf 1973 was Arie Wensink (65) overal met zijn super 8-camera te vinden. Nu, bijna 38 jaar later gaat de filmer zijn oude beelden over Eibergen voor het eerst publiceren op zijn nieuwe site Mountegg.nl en op Youtube. Het begon allemaal met het filmen van zijn familie en de gebeurtenissen in de straat waar hij nu nog steeds woont (Parallelweg). Maar al snel had Wensink ook interesse in andere gebeurtenissen.

De molendag uit 1980, carnavalsoptochten van vroeger, jaarlijks feest rond Eibergse notenboom, sloop van de Pickerfabriek, hoogwater in Eibergen en een brand in het gemeentehuis (archief-brand), dit zijn enkele onderwerpen die binnenkort op het internet te vinden zijn. Wensink: “Mijn doel is om anderen te laten genieten van de video’s. Dat deden we vroeger ook al met het filmfestival in Eibergen.”

Volgens de Eibergenaar is er veel historie verloren gegaan. “Kijk alleen al in mijn eigen straat. Het enige wat er nog staat van vroeger is de lindeboom op de hoek Parallelweg met de Beltrumseweg. Alles is verdwenen.” Er komen ook filmpjes van oude en nieuwe aanzichten online. “Ik wil laten zien hoe het vroeger was en nu is”, legt Wensink uit.

Het filmen zit bij Arie Wensink in het bloed. Nu is de Eibergenaar regelmatig te vinden in Eibergen om zaken vast te leggen. Naast de filmpjes maakt Arie ook foto’s. De cameraman is voor veel Eibergenaren geen onbekende, regelmatig verschijnt hij op het podium met de coverband The Flames.

Meer info over Arie Wensink te vinden op www.mountegg.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven