”Mijn eerste plantje kocht ik bij de Praxis”

_HTH1325EIBERGEN – De dikke Van Dale kan weer een nieuw woord toevoegen: Geranofiel. Hobbykweker en verzamelaar Arjan de Graaf uit Gaanderen trok tijdens het lenteweekend veel aandacht met zijn bijzondere geraniums. De Geranofiel kwam zeven jaar geleden in aanraking met het plantje. ”Dat gebeurde per ongeluk tijdens een plantjesmarkt bij de Praxis.”

Nu heeft de kweker al meer dan vierhonderd soorten verzameld. Veel mensen kwamen een kijkje nemen bij de kraam van De Graaf. Er ontstonden soms stevige discussies over planten (zie video). De fair rondom de Mallumse molen en in de kruidentuin was voornamelijk het toneel van mensen met een bijzondere passie.

Kunstenares Florentien Kloosterman verzorgde in de tuin een speciale workshop Lollyflowers (zie foto’s). We kwamen nog een persoon tegen die vol zit met passie en ideeën: Johan Geerdink uit Lochuizen. Hij was samen met wilgentenen-kunstenaar  ‘The Green Men’ (Bob Radstake) bezig met het maken van een levende kruipdoolhof voor alle leeftijden.

‘The Green Man” is pas begonnen met deze job. Het Lenteweekend heeft dit jaar meer dan 3000 bezoekers getrokken. Mensen uit de hele omgeving kwamen naar Mallum om te genieten. De organisatie is blij met de opkomst en kijkt nu al weer uit naar de volgende editie.

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=2002]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven