Open middag bij de brandweer geslaagd!

tn_2011_0514DiscusBrandweer0178EIBERGEN – Over belangstelling had brandweer Eibergen tijdens de open middag niet te klagen. Zeker zeshonderd mensen hebben een kijkje in de ‘keuken’ genomen. In en rondom de kazerne werden zaterdag alle werkzaamheden van de brandweer getoond. “De reacties waren super, veel mensen die er waren wisten helemaal niet dat de brandweer meer doet dan alleen brand blussen”, zegt postcommandant Martijn Boeijink.

De bezoekers konden zelf ook aan de slag als een echte brandweerman of -vrouw. Zo mochten ze een brandje blussen en een auto openknippen. De open middag werd bezocht door jong en oud. Gianni Lieverdink (8) trok bij Nieuwsuitberkelland.nl de aandacht (zie foto 18). De jonge reporter stond met zijn camera langs de lijn.

Samen met zijn moeder is hij regelmatig op pad. Ze maken dan foto’s en filmpjes. Vooral vogels spreekt de jonge reporter aan. Altijd handig om te weten dat NUB straks een opvolger heeft! Even alle gekheid op een stokje. Brandweer Eibergen heeft tijdens de open middag meerdere aanmeldingen gehad van mensen die vrijwilliger willen worden.

Kijk voor meer informatie op www.brandweereibergen.nl. Oja, Marjolein Verkroost uit Eibergen volgt de opleiding fotografische vormgeving aan de fotovakschool te Apeldoorn. Voor de module documentaire moet ze enkele nieuwsfoto’s maken. Die zijn hieronder te vinden. Marjolein je bent geslaagd!

Foto’s Yvonne Berends:

[nggallery id=2017]

Foto’s Marjolien Verkroost:

[nggallery id=2018]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven