Riek Florijn (71) mag dierenzaak openen

tn_2011_0514DiscusBrandweer0022EIBERGEN – Martin Gaus was zaterdag in Eibergen. Aan hem de eer om de nieuwe Discus dierenspeciaalzaak van de familie Florijn officieel te openen, of toch niet!? Egbert en Maarten Florijn hielden deze eer aan moeder Riek Florijn (71), die hierover zichtbaar geroerd was. Riek en haar man bogonnen de winkel in 1979 aan de Grotestraat. Tot 1990 hebben zij de winkel gehad, waarna hun zonen Egbert en Maarten de zaak hebben voortgezet.

Nog steeds zien we Riek zo af en toe in de winkel staan. Gaus, die het ‘lintje knippen’ aan zich voorbij zag gaan reageerde begripvol. Hij vertelde aan NUB dat hij gemiddeld zo’n dertig openingen per jaar doet en dit nog niet eerder had meegemaakt.

Hieruit spreekt des te meer de liefde voor de zaak. Je kan zien daat het een echt familiebedrijf is zo vertelde hij. Naast Gaus, die na de opening iedereen op zijn eigen wijze opvoedtips over zijn of haar huisdier gaf was radiozender Gelre FM aanwezig om live vanuit de winkel hun programma uit te zenden. Daarnaast was blindegeleide hond Daphne aanwezig met haar instructeur.

Zij gaven enkele demonstraties en bezoekers konden zelf ook ervaren hoe het is om geleid te worden door een blinde geleide hond.

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=2019]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven