Brandweerposten bezet door noodweer

28062011271EIBERGEN – Alle brandweerkorpsen in de gemeente Berkelland stonden dinsdagavond vanaf 22.00 uur paraat om ingezet te worden tijdens het noodweer dat over de regio trok. De posten werden uit voorzorg allemaal bemand. Inzet was tot dinsdagnacht 2.00 uur niet nodig.

Echt overlast was er in Berkelland niet. In de kazerne in Eibergen werden de buien in de gaten gehouden via Buienradar.nl (zie foto). In de regio Noord- en Oost- Gelderland is er op verschillende plekken brand uitgebroken door blikseminslagen.

In Apeldoorn raakten woningen zwaar beschadigd door brand. In Ermelo werd een deel van een veeschuur verwoest.

Update woensdag 7.45 uur:
Brandweer Ruurlo is vanmorgen uitgerukt voor stormschade aan de Maandagweg in Vorden. Verders zijn er nog geen meldingen binnengekomen. De redactie kreeg ook een bericht over een stroomstoring in Gelselaar. Enkele varkensboeren zijn ‘gered’ door René Kwakkel uit Neede – leverancier van aggregaten. Binnen twintig minuten hadden de boeren door de snelle inzet tijdelijk weer stroom.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven