Holterhoek maakt zich op voor autocross

HOLTERHOEK – Op tweede Pinksterdag wordt de meest spectaculaire wedstrijd van het Ramo kampioenschap Autocross gereden in Holterhoek. Het evenement wordt georganiseerd door de K.A.C.C. (Kottense Autocross Club), Holterhoek Actief en de familie Overkamp en vindt plaats in Holterhoek op het terrein aan de Vredenseweg bij Cafe Overkamp.

Al vele jaren is de Regio Cross in Holterhoek een hoogtepunt in het autocross seizoen voor het Ramo kampioenschap. Op de harde kleibaan rond de zo kenmerkende kolk kunnen enorm hoge snelheden worden bereikt door de deelnemende coureurs.

Roy Damkot, voorzitter K.A.C.C. vertelt: ”Als organisatie zijn we zeer trots, dat we na twee grandioze wedstrijden van vorig jaar, ook dit jaar weer een wedstrijd kunnen organiseren in Holterhoek. De wedstrijden van vorig jaar waren een enorm succes en de enorme hoeveelheid bezoekers hebben absoluut waar voor hun geld gekregen. Ook dit jaar staat er weer een groots evenement op stapel.”

Een belangrijke voorwaarde voor een mooie dag is de staat van het circuit. Door de vernieuwing van de baan van vorig jaar en de leemondergrond kunnen enorme snelheden worden behaald en dat zorgt natuurlijk voor spectaculaire momenten.

Grote regionale kanshebbers op de overwinning zijn Cor Roerdink voor de klasse Sprint 1600cc en Marco Raben voor de klasse Sport 1600cc. In de snelste klasse, de combiklasse, is het 21-jarige Winterswijkse talent Tim ten Dolle de topfavoriet, hij moet onder andere gaan afrekenen met Jan willem van Eerden uit Aalten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven