Jonge eendjes gered door de brandweer

tn_Afbeelding nieuw Roy 30018GEESTEREN – De brandweer redt niet alleen mensenlevens maar ook die van dieren. Maandagavond rond 21.00 uur was dat het geval in Geesteren. De spuitgasten van post Borculo moesten naar de Vrugteweg komen (doodlopende weg bij de Berkel) om assistentie te verlenen aan de dierenambulance. Daar zaten een aantal jonge eentjes vast onder in een afgesloten overloop (stuwtje) van een sloot.

De dierenambulance kreeg een telefoontje van een visser die de eendjes zag zitten onder in de afgesloten ‘put’. “Wie moet je eigenlijk bellen voor zoiets? Die vraag kwam als eerste naar boven. ‘Het thuisfront wist er wel raad mee en belde de dierenambulance.”

De medewerkers van de dierenambulance kwamen ter plaatse maar konden weinig doen omdat de overloop was afgesloten met een rooster. “Het was ook veel te gevaarlijk om zelf die eendjes te vangen. Het was erg diep”, aldus Gert Wissing.

De brandweer heeft het rooster opengemaakt. Één brandwacht ging met een tuigje en een schepnet het water in om de diertjes te vangen. En met succes alle eendjes (vijf stuks) werden bevrijd (zie video 1). De eendjes werden na alle aandacht weer vrijgelaten in de natuur.

Dit moment was voor de mensen van de dierenambulance een happy end! (zie video 2).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2066]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven