‘Menno Moment’ was een hele happening

tn__JS_2011_MENNO_MOMENT-14EIBERGEN – Dinsdag (7 juni) was er met alle groepen van de Menno ter Braakschool een optreden in het Openluchttheater. Dit wordt elk jaar gegeven ter afsluiting van het schooljaar. Als één groot lint vertrokken alle kinderen vanaf school richting het openluchttheater. Ouders stonden aan de kant van de weg om de prachtig uitgedoste kinderen te bewonderen.

In het openluchttheater nam directrice Karin Tankink het woord en heette iedereen van harte welkom. Voordat het hoofdprogramma begon speelde eerst de schoolband. Na dit muzikale optreden werd het verhaal Mulan vertolkt door de groepen leerlingen.

In stijl gekleed speelde dit prachtige oosterse verhaal zich als volgt af: Een dapper meisje, Mulan, ontdekte dat haar oude vader het bevel heeft gekregen om China te verdedigen tegen de Hunnen. Moedig vermomt Mulan zich als man en neemt de plaats van haar vader in het Keizerlijke leger in. Met behulp van haar grappige drakenvriendje en de gelukskrekel probeert Mulan het respect te krijgen van haar mede soldaten en hun knappe bevelhebber.

Haar avonturen bereiken een hoogtepunt tijdens een veldslag waar de eer van de familie en het lot van de keizer en van heel China in haar handen liggen. Voor de ouders en kinderen waren diverse versnaperingen aanwezig en er was een loterij.

De hoofdprijs was 15 minuten lasergamen (max. 10 personen) bij het binnenkort nieuw te openen Hof van Eckberge.

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=2060]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven