Politie en militairen oefenen op de Brink

tn_Afbeelding nieuw Roy 30304EIBERGEN – Donderdagavond kreeg de redactie van Nieuwsuitberkelland.nl meerdere telefoontjes van inwoners uit Eibergen. “Wat doen die militairen en politie nog om 21.30 uur op de Brink?” Niets aan de hand! De mensen van de vrijwillige politie en de militairen van het Korps Nationale Reserves (Natres) waren bezig met de voorbereidingen voor de grote oefening ‘Joined Forces’.

Zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur is het centrum van Eibergen militair gebied. Door de Natres wordt een aantal roadblocks opgezet en op de Brink wordt een gezamenlijke commandopost ingericht. Ook lopen de vrijwilligers van de politie en de Natres gezamenlijk ‘sociale patrouilles’ in het centrum van Eibergen en worden gemotoriseerde patrouilles gereden.

Naast de oefening in het centrum wordt op de Twenteroute een verkeerscontrole gehouden. Hiervoor zijn de Natres-militairen door de politie opgeleid tot verkeersregelaar. De politie is op deze dag met een grote wervingstruck aanwezig, de Natres met een wervingstent.

Iedereen is zaterdag 25 juni van harte welkom tijdens de oefendag op de Brink. Bent u geïnteresseerd in een baan bij de Natres of als politievrijwilliger, kom dan zeker langs bij de wervingstruck van de politie of de legertent van de Natres en stel al uw vragen over het vrijwilligerswerk, de opleiding en de selectieprocedure.

De politievrijwilligers en Natres-militairen zullen uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Voor de kinderen is er gelegenheid om zich te laten schminken of in een politie- of legervoertuig plaats te nemen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2083]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven