Vrouw haalt examen op 68-jarige leeftijd

tn_Afbeelding nieuw Roy 30120RIETMOLEN – Volgens rijschool Stellinga is het nog nooit eerder voorgekomen dat een vrouw op 68-jarige leeftijd op moest voor een brommerrijbewijs. “Normaal komen er alleen jongens van zestien jaar hier om examen te doen. Toen ik de papieren zag wilde ik het eerst niet geloven”, lacht Gerco Stellinga. Donderdagmiddag was het zover Ellen Heij uit Rietmolen moest rijexamen doen.

En dat ging prima in Lichtenvoorde. Eddy ten Broeke – medewerker van rijschool Stellinga – heeft haar goed opgeleid want ze slaagde voor het praktijkgedeelte. “Het kwam tijdens de rit met bakken uit de lucht. Maar daar trok ik me niets van aan. Ik wilde het papiertje hebben”, zegt Heij.

Stellinga: “Dit is een bijzonder moment voor Ellen Heij maar ook voor ons. Ik was trots op haar toen ze te horen kreeg dat ze geslaagd was. Wij als rijschool hebben veel respect voor deze mevrouw uit Rietmolen. Op deze leeftijd nog aan de bak voor een examen.”

Naast het praktijkexamen was er ook een theorie-examen. Ellen had geen enkele fout gemaakt tijdens de toets. Waarom nu nog een brommerrijbewijs halen? “Ik heb altijd dichtbij het werk gewoond daarom had ik geen auto of brommer nodig. Nu woon ik in het buitengebied van Rietmolen. Het wordt steeds lastiger om met de fiets boodschappen te doen.”

”Vroeger heb ik ook wel op een brommer gereden maar toen was een rijbewijs niet nodig.” De 68-jarige mevrouw trok veel media-aandacht. Omroep Gelderland, Telegraaf en zelfs 3FM bericht erover!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2072]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven