Brandweermiddag blijft na 35 jaar in trek

tn_Afbeelding nieuw Roy 32101RUURLO – Helemaal precies weet brandweerman Marco Groot Jebbink (44) het niet meer. “Volgens mij was ik acht toen mijn vader samen met het korps de eerste brandweermiddag organiseerde in Ruurlo. Het is dus een oude traditie die we in ere houden.” De belangstelling blijft nog steeds groot. En dat zorgde maandag dan ook voor een geslaagde middag.

Aan de Branderveenweg mochten de kids voor brandweerman of -vrouw spelen. Onder begeleiding van enkele vrijwilligers van de Ruurlose brandweer konden de kinderen een echte brandweerspuit vasthouden. Maar eerst werd er een ritje gemaakt in een brandweerauto met loeiende sirenes. En dat was voor de meeste best spannend (zie foto’s).

Groot Jebbink: “Dit jaar hebben we alle objecten waarop gespoten moet worden opnieuw gebouwd. Andere jaren moesten we nog wel eens wat spelletjes lenen bij de collega’s in Laren. Maar dat hoeft nu niet meer.” Brandweer Ruurlo is op dit moment het enigste korps die wat doet voor jeugdigen.

Maar daar komt binnenkort verandering in. Brandweer Eibergen heeft laten weten in het ’t Vinkennest in Eibergen wat activiteiten te organiseren voor de jeugd.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2135]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven