Jong en oud werkzaam tijdens oogstfeest

tn_Afbeelding nieuw Roy 32805REKKEN – Bij de Piepermolen kwam afgelopen zaterdag een stukje geschiedenis boven water. Rogge maaien met een zicht, dorsen met de hand, en boeren in klederdracht. Het leek haast op een echt oogstfeest. Veel inwoners van Rekken kwamen helpen om de oude traditie te behouden. Jong en oud gingen aan de slag. Toeristen en Berkellanders keken hun ogen uit.

De weersvoorspellingen waren voor zaterdag slecht. Maar het evenement heeft maar een paar spetters regen gehad. Bijna alles gebeurde met de hand zoals vroeger. Alleen het dorsen werd gedaan met een machine van Oldtimer Tractor Club Eibergen. Herman Floors (73) is niet weg te slaan op de oogstdag. “Dit is prachtig. Ik help nog gewoon mee met het binnenhalen van de oogst. Alles wat oud is verleer je nooit meer”, lacht hij.

Tijdens het oogsten werden er pannenkoeken gebakken. De aanwezigen bleven maar smullen (zie video). In Noordijk is zondag de oogstdag en preuverieje afgelast door het slechte weer. Alles wordt verzet naar donderdag 4 augustus.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2140]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven