Jordy Floors is koning en keizer geworden

tn_DSC_0101NEEDE – Afgelopen zaterdag werd het jaarlijkse schuttersfeest gehouden bij de Olde Mölle in Neede. Jordy Floors heeft die dag een knappe prestatie behaald. Hij werd op één dag koning en keizer van de Needse schutterij.  Na 360 schoten was Jordy aan de beurt.

Zijn oom – Gerard Floors – hielp met het ondersteunen van het geweer. Jordy schoot precies goed en zorgde ervoor dat de vogel naar beneden kwam. Daarmee werd hij de nieuwe koning van 2011. Maar het geluk kon niet op. Alle koningen en één koningin moesten strijden om keizerschap. U raad het al! Jordy schoot de vogel naar beneden.

Het is nog nooit voorgekomen dat iemand op één dag koning en keizer is geworden. Jordy Floors koos zijn moeder als koningin. Dit jaar is er afscheid genomen van de voorzitter Joop Alberts. Na 16 jaar voorzitter te zijn geweest draagt hij nu het stokje over aan Hennie Kwast.

Foto’s Sandra Baas-Temmink:
[nggallery id=2104]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven