Jongens opgepakt voor grote vernielingen

tn_Afbeelding nieuw Roy 28328NEEDE – In een onderzoek naar het opblazen van twee bushokjes en een mobiel toilet zijn maandagochtend twee jongens uit Neede aangehouden. Eén van hen, een 19-jarige Needenaar bleek verantwoordelijk te zijn voor de vernielingen.

In maart werden meerdere zelfgemaakte explosieven afgestoken waardoor onder meer twee bushokjes op het Busplein en een mobiel toilet aan de Ten Caoteplas volledig werden vernield. De politie stelde een onderzoek in en na enige tijd kreeg men zicht op de vermoedelijk verdachten.

Tijdens het verhoor bleek de 19-jarige jongeman verantwoordelijk voor het maken en afsteken van de explosieven. Het ging hier zogenaamde pijpbommen. De 20-jarige vriend bleek toeschouwer te zijn geweest.

De schade bedraagt enkele duizenden euro’s en deze zal op de verdachte verhaald worden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eerdere berichten: Twee bushokjes in Neede zijn opgeblazen
                                   Politie gaat extra controleren rondom Lidl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven