Opa (74) bezoekt festival Have A Nice Day

foto-opa-have-an-nice-dayEIBERGEN – Hij stond samen met zijn vrouw al een tijdje voor de ingang van het dancefestival Have A Nice Day te kijken. Henk Ruesink (74) was zaterdagavond erg nieuwsgierig wat er allemaal gebeurde in het openluchttheater. “Ik wil best een keer binnen kijken hoe het er aan toe gaat.” De organisatie ving deze geluiden op en bood de beide oudjes een gratis kijkje aan tijdens het drukbezochte festival.

Henk en Dinie – beide 74 jaar – keken de ogen uit toen ze alle jongeren zagen swingen op de harde muziek. Henk Ruesink weet alles over het openluchttheater. “In de jaren zestig en zeventig ben ik bestuurslid geweest. Er was toen niets voor jongeren van vijftien tot twintig jaar. We kenden alleen de optredens van Zwiebertje, de fabeltjeskrant en diverse orkesten. Er is dus veel veranderd”, vertelt Ruesink. Het festival heeft zaterdag in totaal 2500 bezoekers getrokken. Dit aantal is een record. Er werden zelfs mensen geweigerd aan de kassa. 

Geurt Kersjes: “Het is wel grappig, de eerste keer dat we het dancefestival hebben opgezet trok het evenement ruim 300 bezoekers. Nu zijn er dat al meer dan tweeduizend. Hoe we die groei voor elkaar krijgen? Nou, dat is erg simpel. Wij als organisatie komen allemaal uit deze omgeving. Een aantal van ons zijn verhuisd naar andere plaatsen in Nederland. Iedereen heeft promotie gemaakt en neemt mensen mee uit heel het land.”

De plaatselijke EHBO-vereniging had het druk met jongeren die flauw vielen door drugs en alcohol. Twee keer moest er een ambulance ter plaatse komen om de mensen naar het ziekenhuis te brengen (één keer iemand die laveloos door drank was, viel en zijn neus brak. Daarvoor iemand die een combinatie van GHB en alcohol tot zich genomen had).  Verders hebben er geen grote incidenten voor gedaan.

Politie Berkelland was de hele avond in het centrum van Eibergen aanwezig om toezicht te houden en bestuurders te controleren op alcoholgebruik achter het stuur.

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=2102]

meer foto’s te vinden op: www.oypo.nl/hantehennepe

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven